ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου Δελτίο Τύπου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Δελτίο Τύπου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Καταγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 11  Οκτωβρίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

«120 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν στο όριο της φτώχειας, εκ των οποίων 21,6% είναι παιδιά. Στην Ελλάδα το ποσοστό ακραίας φτώχειας από 8,9% το 2011 έφτασε το 13,6% το 2016»

                                                                                              

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας που έχει οριστεί στις 17  Οκτώβρη, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας – Hellenic Antipoverty Network, σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018,  στις 10:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας  50 – είσοδος από Σόλωνος) στο αμφιθέατρο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ στο ισόγειο.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτοί σε όλες τις οργανώσεις/φορείς και άτομα που ασχολούνται με τα θέματα του κοινωνικού αποκλεισμού, της εξελισσόμενης φτώχειας και υποστηρίζουν με διάφορους τρόπους και υπηρεσίες  ευάλωτες  ομάδες και τον γενικό πληθυσμό, καθώς και σε όσους αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές φανερές και αφανείς όψεις της φτώχειας και να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία.

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας – Hellenic Antipoverty Network

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, ιδρυτικό μέλος του ομώνυμου Ευρωπαϊκού Δικτύου (Εuropean Αnti-Poverty Network), συστάθηκε το 1990, πήρε τη νομική μορφή σωματείου το 1996 και περιλαμβάνει μέχρι σήμερα πάνω από 30 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Το Ελληνικό Δίκτυο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου, συμμετέχει σε ομάδες εργασίας, συναντήσεις και σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών, την ανταλλαγή εμπειριών και την ανάπτυξη συνεργασιών αλλά και την άσκηση πίεσης στα όργανα λήψης αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο.

Παρακολουθεί και αναλύει ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές καθώς και προγράμματα που επηρεάζουν τα άτομα που βιώνουν φτώχεια και αποκλεισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας – Hellenic Antipoverty Network:

Γιώτα Αρβανίτη, 6908560991

Ντίνα Βαρδαραμάτου, 6977609715

Σπύρος Ψίχας, 6974510976

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf.

Scroll to Top