ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV
www.hivtestingweek.info

Η εβδομάδα 21 με 28 Νοεμβρίου 2014, σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα συνδιοργανώνουν η PRAKSIS (www.praksis.gr), το Checkpoint (www.athcheckpoint.gr) και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr).

Ο απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης 2014 είναι να μάθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι την κατάστασή τους σε σχέση με τον ιό (αν δηλαδή είναι θετικοί ή αρνητικοί στον HIV), καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μαθαίνουν ότι είναι οροθετικοί σε προχωρημένο στάδιο, ενημερώνοντας παράλληλα, για τα οφέλη της εξέτασης HIV.

«Μίλα για τον HIV. Κάνε το Τεστ».

Η Εβδομάδα Εξέτασης στοχεύει στο:
· Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού ρίσκου σε σχέση με τον HIV να εξεταστούν.

· Να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να προσφέρουν την εξέταση για HIV ως μέρος εξετάσεων ρουτίνας σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και συνθήκες (σε σύμπνοια με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες).

· Να κινητοποιήσει τις οργανώσεις που εργάζονται με τις κοινότητες ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των εξετάσεων που διενεργούν και να προβούν σε ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ τους, ειδικά όταν προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

· Να ενημερωθούν περισσότεροι άνθρωποι που διαμορφώνουν πολιτική για τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη που φέρνουν οι πρωτοβουλίες για αύξηση των εξετάσεων για HIV και να τους δοθούν εργαλεία να αξιολογούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν από πρακτικές εξετάσεων για HIV.

Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, όπου παρέχεται η δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης, θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, την περίοδο 21 – 28 Νοεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. .

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο:

www.hivtestingweek.info

Το σποτ μας στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=DXtYeg5fLUk

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε αρχείο PDF

banner1X2m PREVIEW

oral fluid test

blood test

Scroll to Top