ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Καθοδήγηση νέων επιχειρηματιών στο PRAKSIS Business Coaching Centre

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Καθοδήγηση νέων επιχειρηματιών στο PRAKSIS Business Coaching Centre

logo praksis       Καταγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ І 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Καθοδήγηση νέων επιχειρηματιών στο PRAKSIS Business Coaching Centre

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις για το βραβευμένο πρόγραμμα που στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην πράξη

kk

Έχεις μία ιδέα και θέλεις να την μετατρέψεις σε βιώσιμη επιχείρηση;

Έχεις μία επιχείρηση που αντιμετωπίζει προβλήματα και χρειάζεσαι καθοδήγηση;

Από σήμερα και μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2019, το βραβευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS Business Coaching Center, που υλοποιεί η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Citi Foundation ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, δέχεται αιτήσεις συμμετοχής. Το πρόγραμμα προσφέρει, εντελώς δωρεάν, εξατομικευμένη επιχειρηματική συμβουλευτική, coaching και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του προγράμματος με τη συμμετοχή 30 νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων. Στην Τελετή Λήξης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, ο κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκης, Γενικός Διευθυντής της Oriflame και ο κ. Paul Kidner, Γενικός Διευθυντής του The Peoples Trust

Η Ντίνα Βαρδαραμάτου, πρόεδρος της PRAKSIS, δήλωσε: «Στα 5 χρόνια που η PRAKSIS υλοποιεί το πρόγραμμα, έχει οδηγήσει στην ίδρυση περισσότερων από 80 νέων επιχειρήσεων και 200 θέσεων εργασίας» και συμπλήρωσε: «Από τα πιο βασικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση, καθώς ανταποκρίνεται ξεχωριστά στις ανάγκες και τους στόχους κάθε επίδοξου επιχειρηματία, παρέχοντας τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία που εκείνος χρειάζεται. Το Business Coaching Centre αντικατοπτρίζει τις αρχές της PRAKSIS που εστιάζουν στις δυνατότητες και δεξιότητες κάθε ατόμου ξεχωριστά και στην προληπτική ταυτότητα των προγραμμάτων της.”

Ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, συνεχάρη τους συμμετέχοντες στον 10ο κύκλο του προγράμματος και μεταξύ άλλων, τους προέτρεψε να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τους πελάτες τους. «Τοποθετείστε τον πελάτη σας στο κέντρο όλων όσων κάνετε και προσπαθείτε συνεχώς να γίνεστε καλύτεροι» δήλωσε και συμπλήρωσε: «H απάντηση του Ιδρύματος Citi στην παγκόσμια πρόκληση της ανεργίας είναι η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και η οικοδόμηση επιχειρηματικής νοοτροπίας.  Και σήμερα, με μεγάλη χαρά βλέπω εδώ μπροστά μου, νέους επιχειρηματίες έτοιμους να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους, ως ένα ζωντανό παράδειγμα της θετικής συμβολής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, του Ιδρύματος Citi στην προσπάθεια για οικοδόμηση επιχειρηματικής νοοτροπίας και στη χώρα μας».

Το PRAKSIS Business Coaching Center απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν στην Ελλάδα και θέλουν να προετοιμαστούν σωστά ώστε να δημιουργήσουν μία βιώσιμη επιχείρηση. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν τη δέσμευση να προσπαθήσουν για να κάνουν το όνειρό τους πράξη. Για ένα διάστημα  4 μηνών, προσφέρει διαδοχικές εξατομικευμένες συναντήσεις με επιχειρηματικούς συμβούλους, business coach και συμμετοχή σε σεμινάρια επιχειρηματικότητας που γίνονται σε συνεργασία με διακεκριμένους φορείς όπως Citi, Deloitte, Oriflame, Hellenic American College, ΚΕΜΕΛ, The People’s Trust, μεταξύ άλλων.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο praksis.gr/bcc ή καλώντας στο 210 5205200. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη ανθρωπιστική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Σήμερα είναι ενεργά περισσότερα από 35 προγράμματα δράσης με πάνω από 500 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα και 500.000 ωφελούμενους ετησίως.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας praksis.gr και κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες για το PRAKSIS Business Coaching Center

Από το 2014, η PRAKSIS έχει αναγνωρίσει πως η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί διέξοδο για πολλούς συνανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κοινωνικό ή οικονομικό αποκλεισμό. Έτσι, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS Business Coaching Center (πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ) ένα βραβευμένο και εντατικό πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που ακολουθεί μία ολιστική προσέγγιση. Το πρόγραμμα αφορά κάθε είδους επιχείρηση, για κάθε κλάδο της οικονομίας. Ακολουθεί εξατομικευμένη και προσωποποιημένη προσέγγιση και εστιάζει τόσο στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση όσο και στο coaching.  Για ένα διάστημα 4 μηνών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οι επίδοξοι επιχειρηματίες έχουν διαδοχικές ατομικές συναντήσεις με επιχειρηματικούς συμβούλους και business coaches και συμμετέχουν σε σεμινάρια ενίσχυσης επιχειρηματικών δεξιοτήτων που υλοποιούνται από κορυφαίους παράγοντες της αγοράς όπως η Citi, η Deloitte, η Oriflame, το ΚΕΜΕΛ κ.α. Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα εμπιστεύθηκαν και χρηματοδότησαν διακεκριμένοι φορείς όπως το Citi Foundation, το Ίδρυμα JP Morgan, η Visa και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής στο praksis.gr/bcc και στη σελίδα μας στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi

Η πρωτοβουλία  Pathways to Progress του Citi Foundation, μέσω της οποίας χρηματοδοτείται το BCC της PRAKSIS από τον Αύγουστο 2016, αφορά σε  ένα τριετές πρόγραμμα επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων και εθελοντικής προσφοράς 10.000 εργαζομένων της Citi, με στόχο να υποστηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση 500.000 νέων σε όλον τον κόσμο για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας. Πρόκειται για την επέκταση μίας αρχικής προσφοράς 50 εκατομμυρίων δολαρίων που υποστήριξε περισσότερους από 100.000 νέους σε δέκα πόλεις των ΗΠΑ. Η πρωτοβουλία Pathways to Progress στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων στις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, στη βελτίωση της ποιότητας του εργατικού δυναμικού δημιουργώντας ευκαιρίες για πρώτη εργασία, πρακτική, επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τα ευρήματα μίας νέας παγκόσμιας έρευνας  που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο αισιοδοξίας των νέων αλλά και την έλλειψη που υπάρχει σε ευκαιρίες και δεξιότητες. 

http://www.citifoundation.com/citi/foundation/programs/pathways-to-progress.htm

Scroll to Top