ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ «18ΑΝΩ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ «18ΑΝΩ»

koini epistoli monada apexartisis

ΘΕΜΑ: ΔΤ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ «18ΑΝΩ»

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015

 Με κοινή επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οργανώσεις «Διογένης – Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Πολιτική των Ναρκωτικών στη Ν.Α. Ευρώπη», Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS», Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και Σύλλογος Θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ., κάνουν έκκληση για άμεση πολιτική παρέμβαση, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια και να αποκατασταθεί η ομαλή ροή προμηθειών της Μονάδας Απεξάρτησης «18 Άνω» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Από την ίδρυσή του το 1969, το «18 Άνω» αναδεικνύει την απεξάρτηση ως μία διαδικασία χειραφέτησης που συνδυάζει την ψυχοθεραπεία και την τέχνη, σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωρίς υποκατάστατα. Ωστόσο οι συνέπειες των διαδοχικών περικοπών του προϋπολογισμού και η υποστελέχωση της Μονάδας τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δημιουργούν προσκόμματα στη θεραπευτική διαδικασία και στην απρόσκοπτη λειτουργία των 32 δομών της, αλλά πλέον επεκτείνονται σε ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής των θεραπευομένων και κυρίως αυτών που συμμετέχουν σε εσωτερικά προγράμματα νοσηλείας.

Ήδη το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του «18΄Ανω» και οι «Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης», έχουν απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες μας και άλλες συλλογικότητες για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων βασικών ειδών. Ωστόσο οι πρωτοβουλίες αυτές ενέχουν μόνο πυροσβεστικό χαρακτήρα.
Στο παραπάνω πλαίσιο, οι συνυπογράφουσες οργανώσεις καλούν τον κ. Κουρουμπλή να ανταποκριθεί άμεσα στον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος και να μεριμνήσει για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Scroll to Top