ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤ’ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ PRAKSIS BBC, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ CITI

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤ’ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ PRAKSIS BBC, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ CITI

     logo praksis                                                  Χωρίς τίτλο

     

                                                                 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤ’ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ PRAKSIS BCC,
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ CITI.

Οκτώβριος 2016 – Ιανουάριος 2017

Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στον 6ο κύκλο του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center (BCC) με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Citi, έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι υποψήφιοι που φιλοδοξούν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται παρακάτω.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας απευθύνεται σε υποψήφιους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση (οποιοδήποτε είδος μικρής ή μεσαίας επιχείρησης) καθώς και σε επιχειρήσεις που τελούν ήδη εν λειτουργία, και έχει διάρκεια εκπαίδευσης 4 μηνών (Οκτώβριος 2016 – Ιανουάριος 2017). Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους επιλεγέντες συμμετέχοντες ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής περιορισμένου αριθμού υποψηφίων από την Θεσσαλονίκη μέσω Skype.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος PRAKSIS BCC που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα και έχουν εκπονήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα One-Up, ώστε να ελκύσουν το απαραίτητο κεφάλαιο εκκίνησης για την επιχείρησή τους. Η καινοτόμα αυτή πλατφόρμα αποτελεί εργαλείο crowdfunding του προγράμματος Business Coaching Center που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PRAKSIS και αποτελεί μια εναλλακτική μορφή άντλησης κεφαλαίου για επιχειρηματίες, στηριζόμενη στη «συμμετοχική χρηματοδότηση».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν το www.praksis.gr/bcc, να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στο info@praksis.gr, έως και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, 17.00μ.μ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Αιτήσεις με ελλιπώς συμπληρωμένα έγγραφα δεν θα προχωρούν στο στάδιο της αξιολόγησης.

 

Σημείωμα για τους Συντάκτες

PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Αντικείμενο της PRAKSIS αποτελούν ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, καθώς και καμπανιών ενημέρωσης για ποικίλα ζητήματα, όπως ΣΜΝ, Ηπατίτιδες, AIDS/ HIV.

Οι τρεις άξονες που απαρτίζουν τη δουλειά μας είναι η Πρόληψη, η Άμεση Παρέμβαση / υποστήριξη και η Άσκηση Πίεσης και Διεκδίκηση Δικαιωμάτων.

Οι ωφελούμενοί μας είναι Έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, οικονομικοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο / πρόσφυγες, ασυνόδευτοι ανήλικοι, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking victims), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ), Ρομά, άνθρωποι που ζουν με HIV/ AIDS)/ PLWA, άτομα οροθετικά στους ιούς των Ηπατιτίδων Β και C, ΑΣΑ (Άντρες που κάνουν Σεξ με Άντρες)/ MSM (Men having Sex with Men), κρατούμενοι (σε φυλακές ή σε κέντρα κράτησης), αποφυλακισμένοι, Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση εξαιτίας της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας, κάθε συνάνθρωπος μας που βιώνει κοινωνικό ή/ και οικονομικό αποκλεισμό και αποκλείεται από βασικά αγαθά ή/και από διεκδίκηση αναφαίρετων και απαράγραπτων δικαιωμάτων.

Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου (π.χ. Λέσβος, Σάμος, Κως, Χίος, Λέρος κ.ά), στα βόρεια σύνορα της χώρας καθώς και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, με Κινητές Ιατρικές Μονάδες ταξιδεύουμε στα νησιά, καθώς και στα βόρεια σύνορα πάντα ανάλογα με τις ιατρικές ή /και ψυχοκοινωνικές καθώς και νομικές ανάγκες που προκύπτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.praksis.gr | www.facebook.com/ngopraksis | twitter.com/praksis.gr |www.youtube.com/praksisngo

 

PRAKSIS Business Coaching Center (BCC)

Το PRAKSIS BCC είναι ένα κέντρο παροχής επιχειρηματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Παρέχει ολοκληρωμένη πρακτική εκπαίδευση, επιχειρηματική συμβουλευτική και businesscoachingώστε ο υποψήφιος να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για την έναρξη ή τη βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησής του, εξασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της.

Στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση ανέτρεψε την καθημερινότητα πολλών και τους έφερε αντιμέτωπους με έντονα βιοποριστικά προβλήματα, το PRAKSISBCC στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα τα οποία διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν» και θέλουν ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθειά τους αυτή. Με ένα εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα, ο τελικός στόχος είναι η έναρξη ή επανεκκίνηση μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης.

 

Crowd funding platform Oneup

Η πλατφόρμα One-up αποτελεί εργαλείο του προγράμματος PRAKSIS ΒCC, και αυτό γιατί προσφέρει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα εναλλακτικών οδών προσέλκυσης κεφαλαίων, απαραίτητων για την υλοποίηση – εξέλιξη του στόχου τους.

Πρόκειται για έναν πολύ διαφορετικό τρόπο άντλησης κεφαλαίων, αφού απευθύνεται σε ένα μεγάλο αριθμό δωρητών – υποστηρικτών, οι οποίοι θα πιστέψουν και θα επενδύσουν στην επιχειρηματική ιδέα που θεωρούν καινοτόμα και ελκυστική. Βοηθώντας τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης υποστηρίζουμε άτομα, οικογένειες και τοπικές οικονομίες σε μια χτυπημένη από την κρίση οικονομία όπου η ανεργία ευδοκιμεί. Οι νέες επιχειρήσεις είναι η αρτηρία της οικονομίας και πιστεύουμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης της οικογένειας και της τοπικής οικονομίας, μέσα από την ενίσχυση ενός συγκεκριμένου ατόμου και μιας συγκεκριμένης επιχείρησης κάθε φορά. Με την πλατφόρμα συνδέονται οι άνθρωποι με επιχειρηματική σκέψη με τα μέλη της κοινωνίας που θέλουν να δουν νέες ιδέες και νέες επιχειρήσεις να ευδοκιμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.praksis.gr/bcc www.facebook.com/praksis.bcc |http://www.oneup.gr/

 

Citi Foundation / Ίδρυμα Citi

Το Ίδρυμα Citi υποστηρίζει την προώθηση της οικονομικής προόδου και τη βελτίωση της ζωής κατοίκων σε κοινότητες με χαμηλό εισόδημα σε όλον τον κόσμο. Επενδύουμε σε προτάσεις που διευρύνουν την οικονομική ενσωμάτωση, επιταχύνουν τις ευκαιρίες για εργασία στους νέους και προωθούν προσεγγίσεις για οικοδόμηση ενεργών οικονομικά πόλεων. Η προσέγγιση του Ιδρύματος Citi «Πέρα από τη φιλανθρωπία» αξιοποιεί την τεράστια εμπειρία της Citi και των εργαζομένων της προκειμένου να εκπληρώσουμε την αποστολή μας και να προωθήσουμε την ηγεσία της σκέψης και την καινοτομία.

Για επιπλέον πληροφορίες, www.citifoundation.com

 

Citi Ελλάδος

Η Citi, με 52 έτη παρουσίας στη χώρα, διευκολύνει το διεθνές εμπόριο και την κίνηση κεφαλαίων, βοηθώντας ιδιώτες, εταιρίες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και δημόσιο τομέα να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Η Citi Ελλάδος προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και πελάτες της ναυτιλίας, του private bank και του δημοσίου τομέα. Με προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Citi Foundation, η Citi Ελλάδος στηρίζει τη νέα γενιά, προωθεί την επιχειρηματικότητα και ενισχύει την απασχολησιμότητα των νέων. Η εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων σε φιλανθρωπικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες αυξάνει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς προς την κοινωνία.

 

Citi

Η Citi είναι μία κορυφαία παγκόσμια τράπεζα, με περίπου 200 εκατομμύρια πελάτες, με παρουσία και αρμοδιότητες σε περισσότερες από 160 χώρες. Προσφέρει σε καταναλωτές, εταιρίες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς ένα ευρύ φάσμα οικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής, επενδυτικής τραπεζικής και τραπεζικής μεγάλων επιχειρήσεων, χρηματιστηριακές υπηρεσίες, υπηρεσίες συναλλαγών και διαχείρισης περιουσίας.

Για επιπλέον πληροφορίες:www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn:www.linkedin.com/company/citi

 

Κατεβάστε εδώ το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

 

Scroll to Top