ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πρόγραμμα Relocation Schemeand Emergency Response με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πρόγραμμα Relocation Schemeand Emergency Response με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Αθήνα, 9 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Νοέμβριο του 2015 η PRAKSIS υλοποιεί το πρόγραμμα “Relocation Schemeand Emergency Response” με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, υλοποιούνται οι εξής δράσεις:

  • Προσωρινή φιλοξενία εξαιρετικά ευάλωτων περιπτώσεων σε τρία διαμερίσματα στην Αθήνα (δύο διαμερίσματα) και στη Λέσβο (ένα διαμέρισμα), συνολικής δυναμικότητας 18 κλινών.
  • Προσωρινός ξενώνας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κω, συνολικής δυναμικότητας 32 κλινών.
  • Παρέμβαση στην Ειδομένη (παροχή ιατρικών υπηρεσιών και ψυχοκοινωνικής στήριξης).
  • Στέγαση αιτούντων άσυλο και δικαιούχων μετεγκατάστασης μέσω Hotel Vouchers.
  • Στέγαση αιτούντων άσυλο και δικαιούχων μετεγκατάστασης σε μισθωμένο ξενοδοχείο (HotelLease).
  • Στέγαση αιτούντων άσυλο και δικαιούχων μετεγκατάστασης σε διαμερίσματα.

 

Ειδικότερα σχετικά με τις δράσεις που αφορούν στη στέγαση προσφύγων θα θέλαμε να παραθέσουμε στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των προσφύγων που στηρίξαμε. Συνολικά έχουν επωφεληθεί των υπηρεσιών στέγασης 3.375 άτομα, η πλειοψηφία Σύριοι και Ιρακινοί πρόσφυγες.
Οι περιοχές που στεγάζονται πρόσφυγες είναι εκτός από την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Πιερία, Κόρινθος, η Επίδαυρος, ο Μαραθώνας, η Φθιώτιδα και το Πόρτο Χέλι. Συνολικά έχουμε συνεργαστεί με 51 ξενοδοχεία σε όλες τις παραπάνω περιοχές και αυτή τη στιγμή στην Αθήνα φιλοξενούνται 671 πρόσφυγες σε 110 διαμερίσματα.

Στην καθημερινή λειτουργία του προγράμματος αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του δύσκολου έργου. Το πρόγραμμα αυτό καλείται να επιλύσει προβλήματα και να παρέχει άμεσες υπηρεσίες σε πολύ ευάλωτους πληθυσμούς με πολύπλευρες ανάγκες στο πλαίσιο της προσφυγικής-οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Δρώντας σε αυτό το πλαίσιο ως PRAKSIS θεωρούμε πάντα χρήσιμους ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και σαφέστατα συνοδοιπόρους σε αυτό το δύσκολο έργο και συνεργάτες όλους τους φορείς, τις οργανώσεις και τις μεμονωμένες περιπτώσεις των ενεργών πολιτών, οι οποίοι με μοναδικό γνώμονα την αλληλεγγύη, βρισκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων.

Οι δείκτες των αποτελεσμάτων μας δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά πολύ περισσότερο οι προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που μπόρεσαν να ωφεληθούν από τις υπηρεσίες μας:

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/06apr2016-studio3/ 

 Picture1  06Απρ2016 – Studio3 (webtv.ert.gr)

 

 http://www.huffingtonpost.gr/2016/04/06/menasteytiko-prosfygiko-koinwnia-housing-prosfyges-anthrwpoi_n_9616336.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

Picture2  Πώς δύο οικογένειες Σύριων βρήκαν στέγη στην Αθήνα (www.huffingtonpost.gr)

 

 http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ezisan_ton_efialti_kanoun_ksana_oneira-64333855/

Picture3  Εζησαν τον εφιάλτη, κάνουν ξανά όνειρα | κοινωνία | ethnos.gr

 

http://www.skaipatras.gr/skai-greece/item/138689-a.html

 Πρόσφυγες διηγούνται τον εφιάλτη πριν το τελευταίο ταξίδι για την ‘Ιθακη’ | Σκάϊ 89.4 Πάτρας – Skai Patras

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε αρχείο PDF 

Scroll to Top