ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: PRAKSIS ACCESS Διαδικτυακή “πρεμιέρα” του ντοκιμαντέρ για τις κλινικές μελέτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: PRAKSIS ACCESS Διαδικτυακή “πρεμιέρα” του ντοκιμαντέρ για τις κλινικές μελέτες

PRAKSIS LOGO PNG12963565 216730055369382 638473429327404429 n   

 

 

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή “πρεμιέρα” του ντοκιμαντέρ της εκστρατείας PRAKSISACCESS για τις κλινικές μελέτες

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 12μμ, το μη κερδοσκοπικό σωματείο PRAKSIS διοργανώνει “πρεμιέρα” στο κανάλι του στο YouTube (praksisngo) του ντοκιμαντέρ με θέμα τις κλινικές μελέτες, το οποίο διαπερνά οριζόντια κάθε ομάδα ασθενών. Τίτλος του “Κλινικές Μελέτες: ένας άλλος διάλογος”. Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με το θέμα των κλινικών μελετών, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο έρευνας και ανάπτυξης σε διαφορετική κατεύθυνση από ότι το σημερινό, όπου η έρευνα οδηγείται από την ανάγκη για εξεύρεση λύσεων σε ασθένειες και το κάθε νέο φάρμακο που αιτείται άδεια κυκλοφορίας, οφείλει να αποδείξει επιπρόσθετη θεραπευτική αξία. Μεταξύ άλλων θίγονται ζητήματα ασφάλειας των νέων φαρμάκων, φαρμακοεπαγρύπνησης, ανεξαρτησίας της έρευνας, εμπλοκής των ασθενών, χρήσης των δεδομένων τους, κλπ.

Πρωταγωνιστούν ο καθηγητής φαρμακολογίας, Δρ. Σύλβιο Γκαρατίνι και η ελληνίδα ασθενής, απόφοιτη της EUPATI, Βικτώρια Φόνσου. Το ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια 25′:47″.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας PRAKSISACCESS με θέμα την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα, η PRAKSIS συνεργάστηκε με το Οπτικοακουστικό Εργαστήριο του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου δουλέψαμε με μια δυναμική και πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων με ενδιαφέροντα στις κοινωνικές, ατομικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις της πρόσβασης στα φάρμακα καθώς και στην οπτικοακουστική παραγωγή. Τελικά παράγωγα ήταν δύο οπτικοακουστικά προϊόντα, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους:

ll

Scroll to Top