ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου Διαπολιτισμικό Αθλητικό πρόγραμμα: «Παι-ζούμε Μαζί»

Διαπολιτισμικό Αθλητικό πρόγραμμα: «Παι-ζούμε Μαζί»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαπολιτισμικό Αθλητικό πρόγραμμα:

«Παι-ζούμε Μαζί»

 

Σήμερα στη  χώρα μας παρ’ όλο που διανύουμε  πολλά  χρόνια  υπό καθεστώς Δημοκρατίας  διαπιστώνει κανείς, ότι η διαδικασία διαμόρφωσης μιας βαθειάς  δημοκρατικής συνείδησης που θα σέβεται  τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ανθρώπων  ανεξαρτήτου εθνικότητας, φυλής, θρησκείας,  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Προκαταλήψεις, στερεότυπα, και ρατσιστικές συμπεριφορές και λόγω ειδικών οικονομικών καταστάσεων που βιώνουμε σαν χώρα,  βγαίνουν καθημερινά στην επιφάνεια  και  σε πολλές περιπτώσεις με προκλητικό τρόπο.

Παρ΄ όλο που έχουν αναπτυχθεί αρκετά προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού  στα παραπάνω θέματα, βλέπουμε τον τελευταίο διάστημα, οι ρατσιστικές συμπεριφορές να πληθαίνουν. 

Κάποιες ομάδες, ιδιαίτερα μεταναστών, να αντιμετωπίζονται με στερεοτυπικό τρόπο και γίνονται όλο και πιο συχνά αποδέκτες επικίνδυνων ρατσιστικών συμπεριφορών. Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι η προσπάθεια διαμόρφωσης  μιας ουσιαστικής, βαθειάς  δημοκρατικής συνείδησης για το σύνολο των πολιτών που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, πρέπει να συνεχιστεί, ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες.  

Προς αυτή την κατεύθυνση το  Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού,  η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS  δύο φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται χρόνια σε θέματα υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με την εταιρεία  BEE GROUP A.E.από το χώρο της επικοινωνίας υλοποιούν αυτή την περίοδο Διαπολιτισμικό Αθλητικό Πρόγραμμα με τίτλο: « Παι- ζούμε Μαζί»

Το Διαπολιτισμικό Αθλητικό πρόγραμμα  θα  υλοποιηθεί σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα), από τον Νοέμβρη 2012 έως και Μαη του 2013,  στις οποίες υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μεταναστευτικού πληθυσμού και απευθύνεται  σε μαθητές παιδιά μεταναστών ηλικίας από 8 έως 18 χρονών  των οποίων η διαμονή έχει, μόνιμο και σταθερό    χαρακτήρα και σε μαθητές (γηγενείς) ηλικίας 8 έως 18 ετών καθώς η ένταξη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία αμοιβαίας προσαρμογής των   μεταναστών και των κατοίκων της χώρας.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου

 

Scroll to Top