ΑΡΧΙΚΗ Νέα Η Praksis μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Δημόσια Υγεία

Η Praksis μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Δημόσια Υγεία

Η Praksis είχε την τιμή να γίνει δεκτή ως μέλος από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA) κατά τη διάρκεια της γενικής της συνέλευσης στις αρχές Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου και η οργάνωσή μας παρουσίασε τους τομείς δράσεις και διεκδίκησης, τις δομές και το δυναμικό της στην Ελλάδα.

epha

Η EPHA είναι ένας πυρήνας με στόχο την αλλαγή και τη βελτίωση του τοπίου της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Στην EPHA συμμετέχουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ομάδες ασθενών, επαγγελματίες υγείας με στόχο τη συνεργασία για τη βελτίωση των προγραμμάτων δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Η συνεχής δυνατότητα των συστημάτων δημόσιας υγείας στο να ανταπεξέρχονται των προκλήσεων και να διευκολύνουν την πρόσβαση και την όλο και μεγαλύτερη ωφέλεια των πολιτών από αυτά, είναι το όραμα της EPHA και των συνεργαζόμενων φορέων.

Οι αξίες της EPHA είναι η ισότητα και η αλληλεγγύη, η βιωσιμότητα και η παγκοσμιότητα στην πρόσβαση, ο σεβασμός της διαφορετικότητας στην ορθή διακυβέρνηση.

Πρόσφατη επιτυχία στην οποία ηγήθηκε η EPHA ήταν η επαναφορά του χαρτοφυλακίου της Φαρμακοβιομηχανίας από τον τομέα της Επιχειρηματικότητας (DG Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs) στον τομέα της Υγείας (DG SANCO) εντός του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο αρμόδιος για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας είναι ο Επίτροπος Υγείας, κος Vytenis Andriukaitis αντί της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, κας Elzbieta Bienkowska.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Δημόσια Υγεία μπορείτε να βρείτε στο website της οργάνωσης: www.epha.org

Scroll to Top