ΑΡΧΙΚΗ Νέα Νέα κείμενα του International Drug Policy Consortium (IDPC)

Νέα κείμενα του International Drug Policy Consortium (IDPC)

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας παγκοσμίως να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των εγκλημάτων, που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, εναλλακτικοί της φυλάκισης το IDPC κυκλοφορεί μια αναφορά, προσπαθώντας να συμβάλλει σε αυτό το διάλογο με προτάσεις. Διαβάστε το κείμενο εδώ σε αγγλικά και ισπανικά.

Παράλληλα, και δεδομένης της χρηματοδοτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν παγκοσμίως τα προγράμματα μείωσης βλάβης, έχει δημοσιεύσει άλλη μια αναφορά για τους λόγους που αυτό συμβαίνει και τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Η έκδοση αυτή έγινε σε συνεργασία με το Harm Reduction International και το International HIV/AIDS Alliances και δημοσιεύθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο AIDS στη Μελβούρνη. Διαβάστε το κείμενο σε αγγλικά εδώ.

Το δίκτυο απαντά επίσης στο Διεθνές Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών (INCB) με αφορμή την ετήσια αναφορά που κυκλοφόρησε για το 2013. Σημειώνει το δίκτυο ότι η αναφορά είναι γεμάτη ενδιαφέροντα και σημαντικά στοιχεία στο πρώτο μέρος της όμως στο δεύτερο είναι ιδιαίτερα καυστική ως προς τις αλλαγές πολιτικής ορισμένων χωρών που σηματοδότησαν τη χρονιά (βλ. νομιμοποίηση της κάναβης από Ουρουγουάη και ορισμένες πολιτείες της Αμερικής) και ως προς τις ελλείψεις αναφορών στη μείωση βλάβης. Σε αυτά τα σημεία ακριβώς θεώρησε ότι χρειάζεται απαντητητική αναφορά. Δείτε την εδώ.

Scroll to Top