ΑΡΧΙΚΗ Νέα Ο Σύλλογος Αλβανών Φοιτητών στην Ελλάδα στηρίζει το έργο της PRAKSIS για το προσφυγικό

Ο Σύλλογος Αλβανών Φοιτητών στην Ελλάδα στηρίζει το έργο της PRAKSIS για το προσφυγικό

 

“Στην συλλογική μας μνήμη είναι βαθιά χαραγμένες εκείνες οι στιγμές που οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι γείτονες μας, οι συμπατριώτες μας προσπαθούσαν με κάθε κόστος να αφήσουν πίσω την πατρίδα τους με σκοπό να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο από αυτό που μπορούσε η Αλβανία να τους προσφέρει. Κάποιοι τα κατάφεραν, δημιούργησαν οικογένειες, περιουσία, και σε τελική ανάλυση το μέλλον τους. Άλλοι όμως δεν ήταν το ίδιο τυχεροί. Κατέληγαν στα βάθη της θάλασσας, και έμειναν για πάντα εκεί, χωρίς κανείς ποτέ να ξέρει αν το υγρό στοιχείο έγινε η τελευταία τους κατοικία ή αν με κάποιο τρόπο τα κατάφεραν και ακόμα αναζητούν τους συγγενείς τους. Αυτή είναι η δική μας πρόσφατη ιστορία.

Μια ιστορία η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται με μόνη διαφορά την καταγωγή των θυμάτων. Επί της ουσίας με καμία απολύτως διαφορά. Διότι ο θάνατος δεν κάνει τις επιπόλαιες διακρίσεις των ανθρώπων. Ήδη ο αριθμός των προσφύγων που δεν τα έχουν καταφέρει είναι μεγάλος. Τόσο μεγάλος που επρόκειτο ξεκάθαρα για το πιο σημαντικό ζήτημα του 21ου αιώνα. Εμείς δεν μπορούμε πάρα να παίξουμε τον ρόλο μας στην ιστορία ο οποίος είναι στην ίδια πλευρά με τους πρόσφυγες. Με αυτούς που τα κατάφεραν και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Εκτός όμως από την κατανόησή μας χρειάζονται και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, και την αλληλεγγύη όλων των ανθρώπων.

Για αυτό το λόγο κάνουμε έκκληση σε όλη την Αλβανική κοινότητα, σε όλους τους μετανάστες/ριες και σε όλους τους Έλληνες/ίδες πολίτες να στηρίξουν παρόμοια εγχειρήματα. Να στηρίξουν και την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογός μας.

Η ζωή θα νικήσει.”

Μπορείτε να προσέλθετε στα γραφεία του Συλλόγου μας σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα :

  • Πέμπτη 8/12/2016 – 18.00-20.00
  • Παρασκευή 9/12/2016 – 18.00-20.00
  • Σάββατο 10/12/2016 – 15.00-17.00
  • Κυριακή 11/12/2016 – 19.30-21.00

Τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε είναι :


1) Είδη ένδυσης και υπόδησης για τον χειμώνα (αντρικά, γυναικεία και παιδικά)
2) Τρόφιμα μακράς διαρκείας
(όσπρια, ρύζι, μακαρόνια,κοσνέρβες,σάλτσες, λάδι, αλάτι-πιπέρι,κατεψυγμένα τρόφιμα,γάλα εβαπορέ,κρουασάν,μπισκότα)

*Η παράδοση γίνεται έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία
Τηλ.επικοινωνίας : 6955450190(Cu) / 697877983

Ο Σύλλογος μας λέγεται: Σύλλογος Αλβανών Φοιτητών στην Ελλάδα ”STUDENTI”

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Scroll to Top