ΑΡΧΙΚΗ Νέα Συνάντηση εργασίας για περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης ασυνόδευτων ανηλίκων

Συνάντηση εργασίας για περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης ασυνόδευτων ανηλίκων

Συνάντηση εργασίας για περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης ασυνόδευτων ανηλίκων

cm

Πριν από μερικές μέρες η PRAKSIS σε συνεργασία με την οργάνωση SAFE PASSAGE διοργάνωσε τραπέζι εργασίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία των οικογενειακών επανενώσεων των ασυνόδευτων ανηλίκων. Αφορμή στάθηκε η έρευνα με τίτλο “Caught in the middle” που πραγματοποίησαν οι δυο μη κυβερνητικές οργανώσεις εξετάζοντας περιπτώσεις από τους ξενώνες ανοιχτής φιλοξενίας που διατηρούσε η PRAKSIS μέχρι το Δεκέμβριο του 2018, τα αποτελέσματά της και οι συστάσεις που αφορούσαν τους εμπλεκόμενους φορείς σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εκτός από τις οργανώσεις που διοργάνωσαν τη συζήτηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Ασύλου (μέσω της Εθνικής Μονάδας Δουβλίνου), τη Διεύθυνση ασυνόδευτων ανηλίκων του Υπουργείου Εργασίας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Ύπατη Αρμοστεία, τη UNICEF ενώ κλήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να παραστούν εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η πρωτοβουλία διαλόγου φάνηκε ενδιαφέρουσα σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν. Να σημειωθεί ότι λίγους μήνες πριν είχε προηγηθεί αντίστοιχη συνάντηση στις Βρυξέλλες με σκοπό να συζητηθούν τα ευρήματα και οι συστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και press briefing σε έλληνες και ελληνίδες δημοσιογράφους στην Αθήνα.

Η σύνοψη της αναφοράς “Caught in the middle” στα ελληνικά, βρίσκεται εδώ.

Scroll to Top