ΑΡΧΙΚΗ Εκδηλώσεις Το 19ο ετήσιο συνέδριο της ILGA-Europe στην Αθήνα

Το 19ο ετήσιο συνέδριο της ILGA-Europe στην Αθήνα

Από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η Αθήνα (ξενοδοχείο Caravel) θα φιλοξενήσει το 19ο συνέδριο της ILGA-Europe, οργάνωσης-ομπρέλα για τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, διεμφυλικών, αμφισεξουαλικών και μεσοφυλικών ατόμων. Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι ‘Πολλές φωνές, ένα κίνημα – Μαζί, κινητοποιούμαστε για μια δίκαιη κοινωνία’. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε. αλλά και Πρεσβειών κρατών – μελών της Ε.Ε., ενώ συμμετέχουν περισσότεροι/ες από 450 σύνεδροι από 53 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA), πολιτικοί και κυβερνητικά στελέχη από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιέχει μια σειρά από εργαστήρια και διαλέξεις, τον ετήσιο απολογισμό και την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί debate σχετικά με τα LGBTI δικαιώματα όπου θα συμμετέχουν αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, ενώ κόμματα εκτός κοινοβουλίου θα μπορούν να παρέμβουν, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 (14.30-16.00). Στην ίδια εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου ο οποίος θα τοποθετηθεί σχετικά με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και την προώθηση της ισότητας των LGBTI ατόμων και πως σκοπεύει το υπουργείο να ανταποκριθεί στα αιτήματα της κοινότητας.

Η PRAKSIS συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ενώ σε συνεργασία με την EATG (European AIDS Treatment Group) θα διοργανώσει ένα από τα εργαστήρια του συνεδρίου με θέμα ‘Πρόληψη για τον HIV-AIDS: κάνοντας ενημερωμένες επιλογές’ (Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, 16.30-18.00, Caravel – Αίθουσα Πέλλα). Στο εργαστήριο θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε όλες τις πτυχές της πρόληψης του HIV -από το προφυλακτικό μέχρι την PrEP- μέσα από την σκοπιά της LGBTI κοινότητας.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο εγγεγραμμένοι σύνεδροι -με αρκετά υψηλό κόστος συμμετοχής- και διαπιστευμένοι εκπρόσωποι ΜΜΕ. Παράλληλα με το συνέδριο, περίπατο ενάντια στην ισλαμοφοβία διοργανώνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η ομάδα LGBTQ + Allies Against Islamophobia (16.30, στην Β. Aλεξάνδρου & Αντήνορος, δίπλα στο Caravel). Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο αλλά και εκτός του πλαισίου του συνεδρίου είναι μια ευκαιρία να έρθει σε επαφή η ευρωπαϊκή με την τοπική LGBTQI κοινότητα σε μια προσπάθεια ανταλλαγής, αλλαγής και βελτίωσης πρακτικών.

[Υλικό από το εργαστήριο για την πρόληψη υπάρχει στο site του συνεδρίου]

Scroll to Top