ΑΡΧΙΚΗ Εκδηλώσεις Το REACT στην ετήσια έκθεση των EEA and Norway Grants για το 2015-16

Το REACT στην ετήσια έκθεση των EEA and Norway Grants για το 2015-16

Ανάμεσα στα 127 προγράμματα που υλοποιήθηκαν από 65 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, το “REACT: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ”, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας.

 

Το REACT υλοποιήθηκε από τις ΜΚΟ PRAKSIS και CIVIS PLUS από τον Ιούνιο 2015 έως τον Απρίλιο του 2016. Στο πλαίσιο του έργου λειτούργησαν τρία γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα διακρίσεων καθώς και τηλεφωνική γραμμή για ενημέρωση και καταγγελία περιστατικών διακριτικής μεταχείρισης.
Καταγράφηκαν 441 περιστατικά στα γραφεία και 157 στις τηλεφωνικές γραμμές, από τα οποία η πλειοψηφία αφορούσε σε διακρίσεις, ανισότητα και αποκλεισμό στην εργασία λόγω νομικού καθεστώτος, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής αλλά και ηλικίας.

001

Στο πλαίσιο του έργου, οι νομικοί και κοινωνικοί επιστήμονες παρείχαν νομική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ανθρώπους που έχουν βιώσει συμπεριφορές διακρίσεων ενώ επιστημονική ομάδα ανέλαβε την διενέργεια μελέτης για το ζήτημα των διακρίσεων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων και την υποβολή προτάσεων πολιτικής προς τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants.

 

Διαχειριστής της επιχορήγησης ήταν το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη γόνιμη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.

Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας ενάντια στις διακρίσεις, στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη ρητορική μίσους, γνωρίζοντας ότι αυτόν το δύσκολο δρόμο θα τον βαδίσουμε με άξιους συνοδοιπόρους και ικανούς συνεργάτες.

Scroll to Top