ΑΡΧΙΚΗ Νέα 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Σε όλη τη πορεία της PRAKSIS, εδώ και 18 χρόνια, έχουμε δίπλα μας τους εθελοντές μας που είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι για εμάς. Η ημέρα εθελοντισμού είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς που αφιερώσατε  χρόνο, ενδιαφέρον, αγάπη, για να βοηθήσετε τον  συνάνθρωπο.

Ο εθελοντής μας Αντώνης Ρόμπος, Νευρολόγος Ψυχίατρος, Τ. Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ μας περιγράφει την εμπειρία του:

«O εθελοντισμός, από τη νεαρή ηλικία μου, ήτανε πάντα ένα μέρος της ζωής μου. Από αρκετές δεκαετίες μετέχω ως εθελοντής σύμβουλος Νευρολόγος Ψυχίατρος σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούντα στην Ελλάδα.

Στο PRAKSIS περισσότερο από μία δεκαετία μετέχω συστηματικά ως εθελοντής, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου, γιατί είναι ένας χώρος που είχε πάντα μια πολύ καλή στελέχωση, μια ετοιμότητα σε κάθε δυσκολία, ανάλογα με την κάθε ανθρωπιστική κρίση και μια συστηματική οργάνωση ικανή να καλύπτει τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας, εστιάζοντας κυρίως στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, αλλά αναπτύσσοντας παράλληλα και άλλες δραστηριότητες υποστηρίζοντας πολλαπλά δοκιμαζόμενες μειονότητες στη κοινωνία μας.

Πάντα πίστευα ότι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση προς τους αδύναμους, οφείλει να είναι συνυφασμένα χαρακτηριστικά όλων των ατόμων που βλέπουν κατάματα το συνάνθρωπό τους που υποφέρει, προσφέροντάς του απέραντη κατανόηση φροντίδα και συμπόνια. Γιατί η προσφορά ανιδιοτελούς βοήθειας σε κάθε άτομο που την έχει ανάγκη, είναι μια πράξη με βαθιά ανθρώπινη σημασία και αντανακλά ένα αγνό και ώριμο ψυχισμό.

Πιστεύω ότι κάθε ενεργός πολίτης μπορεί να κοιτάξει με ειλικρίνεια μέσα του, για να δει ότι μπορεί να παραμερίσει τις εγωκεντρικές συνήθειες με τις οποίες η κοινωνία και το περιβάλλον του τον έχουν μολύνει. Θα μπορέσει τότε να διακρίνει καθαρά ότι έχει ένα μεγάλο απόθεμα δύναμης και ενέργειας, ικανά για να προσφέρει χωρίς δισταγμό, βοηθώντας έτσι τους αδύναμους συνανθρώπους του.

Στο PRAKSIS για όλα τα χρόνια που εργάζομαι ως εθελοντής Νευρολόγος Ψυχίατρος, έχω τη χαρά να ομολογήσω ότι πάντα υπήρχε μια σύμπνοια μεταξύ όλων των εργαζομένων, ένας εξαιρετικός συντονισμός στη αποτελεσματική διεκπεραίωση όλων των προβλημάτων που προκύπταν, και μια ειλικρινή αλληλεγγύη από όλους μας για κάθε δοκιμαζόμενο εξυπηρετούμενο.»

2022 και συνεχίζουμε, με το πρόγραμμα «Θεμέλιο Συμμετοχής για την Αστεγία» που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση εθελοντών για την υποστήριξη του άστεγου πληθυσμού.

Γίνε κι εσύ εθελοντής πάρε μέρος στα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα ή Πειραιά , στην ομάδα του street work και στο advocacy για την Αστεγία.

Επικοινώνησε μαζί μας στο volunteer@praksis.gr ή κάλεσε μας στο 2105205200.

Scroll to Top