Community Centre (Αθήνα) – Πολυϊατρείο (Θεσσαλονίκη)

ΑΡΧΙΚΗ Activities Ιατρικές Υπηρεσίες Community Centre (Αθήνα) – Πολυϊατρείο (Θεσσαλονίκη)

Στο Community Centre στην Αθήνα και στο Πολυϊατρείο στην Θεσσαλονίκη, παρέχονται υπηρεσίες και πραγματοποιούνται δράσεις με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού ή/και οικονομικού αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Κάθε άνθρωπος, σε όποια πληθυσμιακή ή κοινωνική ομάδα και αν ανήκει, όταν αντιμετωπίζει κάποιο ιατρικό, κοινωνικό, εργασιακό ή νομικό πρόβλημα, μπορεί να πάει στις δύο αυτές δομές. Άνθρωποι που έχουν ελλιπή ή και καθόλου πρόσβαση στο σύστημα υγείας, βιώνουν διακρίσεις, φοβούνται για την περαιτέρω θυματοποίησή τους και στιγματισμό, είναι θύματα διακρίσεων, βρίσκουν μία ανοιχτή πόρτα στις δομές μας.

Όλα τα χρόνια, από το 2004 έως σήμερα οι διεπιστημονικές ομάδες, τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται, οι υπηρεσίες που παρέχονται, έχουν δημιουργήσει γέφυρες εμπιστοσύνης με τους λήπτες των υπηρεσιών μας. Όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν και χωρίς διακρίσεις και αφορούν σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και κοινωνικό φαρμακείο, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική.

Ακολουθούμε και εφαρμόζουμε ένα ολιστικό τρόπο παρέμβασης, με έμφαση στην εξατομικευμένη προσέγγιση, στην αναγνώριση και καταγραφή των αναγκών και στην βέλτιστη μέθοδο διαχείρισής τους. Έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας και παραπομπών για διασύνδεση με κρατικούς φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που μας επισκέπτονται.

Οι ομάδες μας αποτελούνται από γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς επιστήμονες, δικηγόρους, επαγγελματικούς σύμβουλους, διερμηνείς, πολιτισμικούς διαμεσολαβητές, διοικητικούς.

Scroll to Top