ΑΡΧΙΚΗ Νέα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Aνοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) Aθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Aνοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) Aθήνας

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) Αθήνας της Praksis απ’ την αρχή λειτουργίας του το 2012, προσφέρει αδιάλειπτα και ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες σίτισης καθώς επίσης και τις ανάγκες ατομικής φροντίδας (λουτρό- πλυντήριο) και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των ωφελούμενων που το επισκέπτονται καθημερινά προσφέροντας ποιότητα και αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες όπως συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή ενδυνάμωση, αιτήματα στέγασης και άλλα.

Το ΑΚΗΑ συνέχισε να λειτουργεί με τους ίδιους ρυθμούς και κατά τους τελευταίους, ιδιαίτερους μήνες της πανδημίας αλλά και κατά τη διάρκεια των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας (βαρύς χειμώνας, με χιόνι και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες/ πολύ θερμό καλοκαίρι με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν κατά πολύ τους 40°C).

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως οι ωφελούμενοι της δομής είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι που διαβιούν στο δρόμο ή σε συνθήκες αστεγίας, αντιλαμβάνεται κανείς την απήχηση που είχαν και το πόσο βοηθητικές στάθηκαν οι υπηρεσίες του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας καθ’ όλο αυτό το διάστημα, παρά τους περιορισμούς που η πανδημία και τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας έθεσαν.

Αναλυτικά και με αριθμούς παρουσιάζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την αντίστοιχη επισκεψιμότητα που είχαν κατά το διάστημα της πανδημίας (Μάρτιος 2020 έως και Αύγουστος 2021):

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας της Αθήνας βρίσκεται στην οδό Δεληγιώργη 26- 28, στο Μεταξουργείο και λειτουργεί επτά ημέρες την βδομάδα, με ωράριο 08:00– 20:00 (ώρες κοινού).
Από τον Μάρτιο του 2018, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Υφιστάμενη Δομή Αστέγων Δήμου Αθηναίων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ)» με κωδικό ΟΠΣ MIS 5003596, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 09, ο οποίος χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Scroll to Top