ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 13ο κύκλο του PRAKSIS BCC

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 13ο κύκλο του PRAKSIS BCC

Η Χρυσέλλα και ο Γιάννης είχαν ένα όραμα: Να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Τυφλοί οι ίδιοι, γνώριζαν τα προβλήματα και ήθελαν να δράσουν. Οι ιδέες ήταν πολλές, η όρεξη για δράση μεγάλη, αλλά οι γνώσεις για την οργάνωση μίας επιχείρησης ήταν ελάχιστες. Αποφάσισαν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο PRAKSIS BCC (Business Coaching Center). Μετά από 4 μήνες απαιτητικής συμμετοχής, τα όνειρά τους έγιναν πράξη με την ίδρυση της Blacklight, της κοινωνικής επιχείρησης που εκπαιδεύει εργαζόμενους σε καταστήματα λιανικής να εξυπηρετούν πελάτες με προβλήματα όρασης. Η σκληρή δουλειά της Χρυσέλλας και του Γιάννη, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση των συμβούλων του PRAKSIS BCC, οδήγησε στην επιτυχία, καθώς η Blacklight έχει πλέον πελατολόγιο που περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικού εμπορίου.

«Μπορεί να είμαστε φίλοι και συνεργάτες από άλλες δουλειές χρόνια, αλλά είναι διαφορετικά όταν ξεκινάς μια εταιρεία από το μηδέν. Καλείσαι ταυτόχρονα να βρεις κεφάλαια, να παλέψεις με το επιχειρηματικό ρίσκο, να συμφωνήσεις ρόλους και αρμοδιότητες στην ομάδα… Χρειαζόμασταν κάποιον να μας συμβουλεύσει και τον βρήκαμε στο PRAKSIS BCC» αναφέρει η Χρυσέλλα Λαγαρία, συνιδρύτρια της Blacklight.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS BCC υλοποιείται από το 2014 από την ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS και προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν. Από τον Αύγουστο του 2016 χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Citi Foundation. Η συνεργασία αυτή έχει να επιδείξει τρεις βραβεύσεις (Education Business Awards) και τη δημιουργία περισσότερων από 95 επιχειρήσεων και 220 θέσεων εργασίας.

Το PRAKSIS BCC είναι ένα 4μηνο, εντατικό πρόγραμμα που στηρίζει το νέο επιχειρηματία ολιστικά. Περιλαμβάνει συναντήσεις με επιχειρηματικούς συμβούλους προκειμένου να καθοριστεί η στρατηγική της επιχείρησης, business coaching για να αναπτύξει ο ίδιος ο επιχειρηματίας τις προσωπικές δεξιότητες που χρειάζεται για να πετύχει και σεμινάρια για την απόκτηση γνώσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους νέους επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένους επιχειρηματίες και CEOs που συμμετέχουν στο δίκτυο του PRAKSIS BCC. Στην ομάδα των Πρεσβευτών του προγράμματος συμμετέχουν οι: Αιμ. Κυριάκου (Citi Country Officer), Αλ. Αγγελόπουλος (CEO, Aldemar Resorts), Κ. Μαρινάκης (CEO, Oriflame), Σ. Μπατζιάς (Principal on Strategy, Deloitte), Δ. Κρις (CEO, Tuvunu), Μ. Λαμπράκη (Chef, συγγραφέας), Γ. Καρακάκάσης (Master of Wine), Δ. Φουντουκάκου (Γεν. Διευθύντρια, IST College) και H. Mangipudi (CEO, finUNO).

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε το praksisbcc.gr

Scroll to Top