ΑΡΧΙΚΗ Δράσεις Πρόγραμμα Cancerless: Πιλοτική εφαρμογή Μοντέλου Πλοηγού Υγείας

Πρόγραμμα Cancerless: Πιλοτική εφαρμογή Μοντέλου Πλοηγού Υγείας

Στο πλαίσιο του έργου Cancerless: Cancer prevention and early detection among the homeless population in Europe: Co-adapting and implementing the Health Navigator Model” η PRAKSIS συμμετείχε στη συνάντηση που διοργανώθηκε στη Μαδρίτη 01/03-03/03/23 με συμμετέχοντες τους εταίρους του έργου και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βασικός στόχος της συνάντησης ήταν οι πιλοτικές εφαρμογές του Μοντέλου Πλοηγού Υγείας (Health Navigator Model). Ειδικότερα, από το καλοκαίρι του 2022 ως και το Δεκέμβριο του 2023 υλοποιείται η πιλοτική εφαρμογή του Μοντέλου Πλοηγού Υγείας σε τέσσερις χώρες- εταίρους (Ελλάδα, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο) για την πρόληψη του καρκίνου στον άστεγο πληθυσμό.

Στην Ελλάδα, λειτουργούν στο Community Center της PRAKSIS στην Αθήνα, στα Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων της PRAKSIS στην Αθήνα και στον Πειραιά και στο Πολυϊατρείο της Θεσσαλονίκης. Στόχος η υλοποίηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου υποστήριξης ευάλωτων ομάδων. Η ενημέρωση για τους κινδύνους για τον καρκίνο και τις επιλογές πρόληψης αποτελούν βασικά κομμάτια της διαδικασίας.
Παρέχονται συνεδρίες, εξατομικευμένο προφίλ σχετικά με τους κινδύνους, τις επιλογές και τις ανάγκες, ατομική βοήθεια για την περιήγηση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Για πληροφορίες, καλέστε στα τηλέφωνο: 2105205200, PRAKSIS ή στείλτε email στο info@praksis.gr και κλείστε τώρα ραντεβού.

‘Η απλά ελάτε, Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-17.00:

  • Σαρπηδώνος 24: Community Center
  • Δεληγιώργη 26-28: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Αθήνας
  • Ζωσιμάδων 44: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Πειραιά
  • Αρκαδιουπόλεως 3: Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης

Το CANCERLESS είναι ένα έργο που υλοποιείται στην Ελλάδα από τη PRAKSIS και το Ινστιτούτο PROLEPSIS και από συνεργάτες εταίρους με αντίστοιχη δράση στις χώρες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Cancerless: Cancer prevention and early detection among the homeless population in Europe
Home
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιχορήγησης GA 965351.
Scroll to Top