Δράσεις για COVID-19

ΑΡΧΙΚΗ Δράσεις για COVID-19

Η PRAKSIS βρίσκεται στη πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Έτσι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υγείας και με τον ΕΟΔΥ όσο και με άλλους φορείς για συντονισμένες ενέργειες που στοχεύουν στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Δίνουμε καθημερινά μάχη, εδώ και χρόνια, για όσους δεν έχουν σπίτι να μείνουν – ειδικά αυτές τις ημέρες που πρέπει να μείνουμε σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άστεγοι που επισκέπτονται το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στην Αθήνα και το Πολυϊατρείο στη Θεσσαλονίκη, παρέχουμε τα εξής:

  1. Όλοι οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας με φυλλάδια που περιέχουν αναλυτικές οδηγίες πρόληψης σε διάφορες γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί).
  2. Υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό χεριών και γάντια μιας χρήσης σε όλους τους χώρους.
  3. Οι ωφελούμενοι μπορούν στο Κέντρο Ημέρας να κάνουν μπάνιο και να βάζουν πλυντήριο με ραντεβού και σε μικρό αριθμό ταυτόχρονα για την αποφυγή συνωστισμού.
  4. Εξέταση στα ιατρεία γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού – δεν γίνονται για παραπομπές στα νοσοκομεία.

Τα στελέχη της PRAKSIS, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και ακολουθώντας τα μέτρα και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποιούν σε κεντρικά σημεία της πόλης παρεμβάσεις μείωσης της βλάβης στο δρόμο (streetwork) και διανομής υγειονομικού υλικού για την προστασία των αστέγων, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ενημερώνουν τον ευάλωτο πληθυσμό μοιράζοντας έντυπα σε 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί) για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και τη δυνατότητα επίσκεψης στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στην Αθήνα και άλλες δημόσιες δομές.

Οι παρεμβάσεις στον δρόμο είναι αναγκαίες για να προσεγγίσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες, ειδικά αυτές τις κρίσιμες ημέρες που μένουμε σπίτι.

Scroll to Top