ΑΡΧΙΚΗ Νέα Επείγοντα μέτρα για τους άστεγους σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση του COVID-19

Επείγοντα μέτρα για τους άστεγους σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση του COVID-19

Η PRAKSIS παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υγείας και με τον ΕΟΔΥ όσο και με άλλους φορείς για συντονισμένες ενέργειες που στοχεύουν στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Δίνουμε καθημερινά μάχη, εδώ και χρόνια, για όσους δεν έχουν σπίτι να μείνουν – ειδικά αυτές τις ημέρες που #μενουμεσπιτι #menoumespiti
Πιο συγκεκριμένα, για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άστεγοι που επισκέπτονται το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στην Αθήνα και το Πολυϊατρείο στη Θεσσαλονίκη, παρέχουμε τα εξής:

1. Όλοι οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας με φυλλάδια που περιέχουν αναλυτικές οδηγίες πρόληψης σε διάφορες γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί).
2. Υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό χεριών και γάντια μιας χρήσης σε όλους τους χώρους.
3. Οι ωφελούμενοι μπορούν στο Κέντρο Ημέρας να κάνουν μπάνιο και να βάζουν πλυντήριο με ραντεβού και σε μικρό αριθμό ταυτόχρονα για την αποφυγή συνωστισμού.
4. Εξέταση στα ιατρεία γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού – δεν γίνονται για παραπομπές στα νοσοκομεία.

Η συμμόρφωση όλων των εργαζομένων, εθελοντών και ωφελούμενων με τις παραπάνω οδηγίες και η τήρηση προληπτικών μέτρων είναι άκρως αναγκαία για την αποτροπή της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19.

Scroll to Top