ΑΡΧΙΚΗ Δράσεις Αποστολή της PRAKSIS στην Ηλεία

Αποστολή της PRAKSIS στην Ηλεία

Η αποστολή της Praksis, συνεχίζεται και στον Δήμο Γορτυνίας, όπου πέρασε η καταστροφική πυρκαγιά. Η εικόνα που συναντήσαμε ήταν αποκαρδιωτική. Ενώ το οδοιπορικό μας βρίσκεται σε εξέλιξη βρεθήκαμε στα Λουτρά Ηραίας, στο σημείο συνάντησης για τον συντονισμό των πυροσβεστικών κλιμακίων που επιχειρούσαν στην ευρύτερη περιοχή.
Συνομιλώντας με τους επικεφαλής καταγράψαμε τις ανάγκες και παραδώσαμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, κρέμες για εγκαύματα, αντιβιοτικά σπρει, φυσιολογικούς ορούς, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και κολλύρια), στον Πυροσβεστικό σταθμό Νέας Δάφνης του Δήμου Γορτυνίας που λόγω των αντίξοων συνθηκών εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων, ήταν απαραίτητα.

Η ομάδα της PRAKSIS, μέσω των γιατρών ενημέρωσαν το πεζοπόρο τμήμα που προετοιμαζόταν για επιχείρηση, για τη σωστή χρήση και χορήγηση του φαρμακευτικού υλικού όπως (εισπνεόμενα φάρμακα, αντισταμινικά), στο πλαίσιο αντιμετώπισης τυχόν αναπνευστικών προβλημάτων. Η καταγραφή των αναγκών συνεχίστηκε, καθώς συνομιλήσαμε με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο σημείο σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει και να μεταφέρει ανθρώπους στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων.
Συνεχίζουμε μέσω των παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης να βρισκόμαστε στο πεδίο και να παρέχουμε υποστήριξη και βοήθεια όπου χρειαστεί.

Scroll to Top