ΑΡΧΙΚΗ Δράσεις Στον παλμό των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων

Στον παλμό των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων

το Κέντρο Μη Τυπικής Μάθησης (NFE) της Praksis στη Σάμο με αφορμή τον διαγωνισμό «σχεδίου και κόμικ» της UNHCR GREECE, «Οι νέοι για τους πρόσφυγες».
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον θεσμό των αγώνων αλλά και με το γεγονός ότι ξεκίνησαν από την Ελλάδα. «Είναι σπουδαίο ότι ήταν αφορμή για εκεχειρία. Μακάρι να γινόταν και σήμερα κάτι τέτοιο», μοιράστηκε η Χαναά.
Η τάξη εντυπωσιάστηκε με την ύπαρξη των Παραολυμπιακών αγώνων και σχολίασε τη δύναμη της θέλησης και της προσαρμοστικότητας που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος.
Οι έφηβοι μαθητές χάρηκαν με την ύπαρξη της ολυμπιακής και παραολυμπιακής ομάδας προσφύγων και άρχισαν να αναρωτιούνται αν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος.
Στη συνέχεια, ζωγράφισαν, σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, μέσα σε ένα πολύγωνο, με προοπτική να δημιουργηθεί μια μπάλα ποδοσφαίρου. Στις ζωγραφιές τους απεικόνισαν, κυρίως, σκηνές από παραολυμπιακά αγωνίσματα
κολύμβησης. Το μάθημα έκλεισε με την ευχή όλων να θυμηθεί ο κόσμος την ειρήνη που ξεκινούσε με την έναρξη των αγώνων και να γίνει μια αφορμή για να παγκόσμια εκεχειρία.

Scroll to Top