ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου PRAKSIS APPLICATION FOR I-PHONES AND ANDROIDS

PRAKSIS APPLICATION FOR I-PHONES AND ANDROIDS

 

H εφαρμογή δημιουργήθηκε για την προώθηση του έργου της PRAKSIS και για να συνδέσει άμεσα την οργάνωση με τους εθελοντές, υποστηρικτές και ανθρώπους των Μ.Μ.Ε.. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να ενημερώνεστε για τις παρεμβάσεις μας, τα νέα μας, τις εκδηλώσεις μας και τους τρόπους ενίσχυσης των δράσεών μας. Πρόσθετα, μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα με τα κατά τόπους γραφεία μας.

 Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS  έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

Με βάση τα δύο (2) Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη) και το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση, δωρεάν και χωρίς διακρίσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

Με τις Ιατρικές Κινητές της Mονάδες, έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Β. Ελλάδα και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική κάλυψη και νομική υποστήριξη, σε αλλοδαπούς που πιθανώς χρήζουν διεθνούς προστασίας.

Με τα δύο (2) Κέντρα φιλοξενίας σε Αθήνα και Πάτρα προστατεύει και φιλοξενεί ασυνόδευτα ανήλικα και ευπαθείς ομάδες αιτούντες άσυλο.

Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ, προστατεύει οικογένειες Ελλήνων με ανήλικα τέκνα που λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης (1οςάξονας προγράμματος : Κοινωνική Κατοικία ) καθώς και ανθρώπους και απειλούνται από αποκλεισμούς και αστεγία (2ος  άξονας προγράμματος: Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη).

Με Κινητές Μονάδες Ενημέρωσης και Εξέτασης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης, σε 24ωρη βάση, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης – 800 11 11 600 – για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον H.I.V.

Υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ποικίλα ζητήματα όπως Ηπατίτιδα και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες της  PRAKSIS :

-Υπηρεσίες Υγιεινής (Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων)
– Άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη
– Ψυχολογική υποστήριξη
– Κοινωνική υποστήριξη
– Εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία
– Νομική συμβουλευτική
– Στέγαση
– Εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης
– Παρέμβαση Δημόσιας Υγείας (κινητές ιατρικές μονάδες)
– Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C,B

Στοιχεία επικοινωνίας: Μαργαρίτα Πετρόγγονα, PressOfficerPRAKSIS, τηλ. 210 5205200 – κιν.6934693215 emailpresspraksis@gmail.com , sitewww.praksis.gr

Link για application: 

https://itunes.apple.com/gr/app/praksis/id878083419?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.yesinternet.praksis

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε PDF

 

Scroll to Top