ΑΡΧΙΚΗ Εκδηλώσεις Βράβευση της PRAKSIS από το Υπουργείο Μετανάστευσης

Βράβευση της PRAKSIS από το Υπουργείο Μετανάστευσης

Την τιμητική διάκριση «Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης» απένειμε ο υπουργός Μετανάστευσης στον Γενικό Διευθυντή της PRAKSIS, Αλέξη Μαργαλιά , στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιο Αυγερινό για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και στους αιτούντες άσυλο.

Η απονομή έγινε παρουσία της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, καθώς και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

O κ. Μηταράκης ευχαρίστησε την PRAKSIS για «την πολλαπλή δράση της σε προγράμματα του υπουργείου, αναλαμβάνοντας την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ωφελούμενων, καθώς και άλλες υπηρεσίες ιατρικής φύσεως» προσθέτοντας ότι «από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα σωματείο που υλοποιεί καινοτόμα προγράμματα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Ο Γενικός Διευθυντής του σωματείου, Αλέξης Μαργαλιάς, ανέφερε ότι «από το 2004, έτος ίδρυσης του σωματείου, είμαστε εκεί για όλους τους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξαρτήτου φυλής, χώρας, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων».

Scroll to Top