Ιστορίες

ΑΡΧΙΚΗ Ιστορίες

Κώστας, εθελοντής Κοινωνική Κατοικία

Βρέθηκα στην PRAKSIS καθώς ένιωσα ότι θα έχω την χαρά να συνεργαστώ με ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μου το ίδιο αξιολογικό πλαίσιο:

Ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται αστερίσκους.
Επιθυμία, να βοηθήσω ανθρώπους που πλήττονται από την μακροχρόνια κρίση , ή δυνατόν αξιοποιώντας την αγάπη και εμπειρία μου στους υπολογιστές.

H PRAKSIS αγκάλιασε την ιδέα. Στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνική Κατοικία», με την βοήθεια των εργασιακών συμβούλων, την σταθερή υποστήριξη των συντελεστών, την διάθεση του απαραίτητου χώρου και της υλικοτεχνικής υποδομής, η επιθυμία μετατράπηκε σε «πράξης»:

Δημιουργήσαμε τάξεις με μαθήματα υπολογιστών που αφορούν την πρακτική χρήση του υπολογιστή για την διευκόλυνση εύρεσης εργασίας.

Στα μαθήματα μετέχουν άνθρωποι, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνούν, έχουν την ψυχική δύναμη να προχωρήσουν, να μάθουν νέα πράγματα, να εξελιχθούν.

Και είναι μεγάλη χαρά, να νιώθεις ότι με τις πράξεις σου, συμβάλεις στο να έχουν λόγους να βλέπουν το μέλλον πιο αισιόδοξα.

ιατρικη κινητη μοναδα PRAKSIS

Σπύρος, εθελοντής στη Κινητή Μονάδα

Στην PRAKSIS, από τη 1 Οκτωβρίου 2013, συμμετέχω εθελοντικά στο πρόγραμμα «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον ιό HIV και την Ηπατίτιδα C».

Ως εθελοντής, έχω βρεθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, και έχω συμμετάσχει στην ενημέρωση για το σκοπό της Κινητής Μονάδας και των υπηρεσιών της οργάνωσης, σε περαστικούς. Έτσι, έχω έρθει σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε διάφορες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, όπως άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ιερόδουλες και ομοφυλόφιλους.

Στην αρχή, είχα μια ανησυχία για το αν θα μπορέσω να επικοινωνήσω και να συναναστραφώ μαζί τους. Τελικά, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όπου να με κάνει να σταματήσω αυτή την συμμετοχή μου στην Κινητή Μονάδα. Αντιθέτως, έχω βοηθηθεί και στην καθημερινή μου ζωή, καθώς μέσα από αυτή την επαφή, έχω μειώσει τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που είχα.

Scroll to Top