ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΡΧΙΚΗ Υποστηρικτές Πρεσβείες ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Δεκέμβριο του 2013 ο πρέσβης των ΗΠΑ σε επίσκεψη του στο Κέντρο Ημερησίας Υποδοχής Αστέγων ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ, ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης του Άστεγου Πληθυσμού στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, δώρισε μεγάλη ποσότητα ρουχισμού, υπόδησης, κουβερτών, βρεφικών ειδών για τους επισκέπτες του Κέντρου αλλά και γαλοπούλες για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα του Κέντρου. Επίσης, η Αμερικανική Πρεσβεία χρηματοδότησε το Πρόγραμμα PRAKSIS BUSINESS COACHING CENTER το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση, συμβουλευτική και δικτύωση 50 ατόμων ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν την δική τους μικρή επιχείρηση.

Στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση ανέτρεψε την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού φέρνοντας τους αντιμέτωπους με έντονα βιοπορίστηκα προβλήματα, το PRAKSIS Business Coaching Center (BCC) στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα τα οποία διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν» και θέλουν ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθεια τους αυτή. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα και ο τελικός στόχος είναι η έναρξη μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης.

Το PRAKSIS BCC είναι ένα κέντρο παροχής δωρεάν επιχειρηματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Παρέχει ολοκληρωμένη πρακτική εκπαίδευση και προετοιμασία ώστε ο υποψήφιος να μπορέσει να συνθέσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησής του.

Οι χρηματοδότες του προγράμματος του PRAKSIS Business Coaching Center είναι το JP Morgan Chase Foundation και η Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα. Αμφότεροι οι χρηματοδότες μας πιστεύουν στο όραμα μας και στο ότι η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων θα συνδράμει στην σταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας και θα βοηθήσει τα άτομα, τις οικογένειες τους και την τοπική οικονομία να αναπτυχθεί.

Τον Ιούλιο του 2014 ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο μας εκπαιδευτικό κύκλο, με τριάντα συμμετέχοντες. Στο πρώτο αυτό κύκλο, υπήρχε ένα ευρύ φάσμα από επιχειρηματικές ιδέες, όπως ένα κέντρο για γονείς και παιδιά που πάσχουν από ΔΑΦ (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος), ένα στούντιο ηχογράφησης, ένα κέντρο εναλλακτικής θεραπείας, καφετέριες, κέντρα περιποίησης άκρων και άλλα πολλά.

Ήδη, από τον Οκτώβριο του 2014 έχει ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, διάρκειας τεσσάρων μηνών. Από τις πολυάριθμες αιτήσεις έχουν επιλεχθεί 30 από τις καλύτερες, λαμβάνοντας υπόψη κατά την επιλογή τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική αξία της επιχειρηματικής τους ιδέας. Στους μήνες αυτούς οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ομαδικά πρακτικά και στοχευμένα σεμινάρια, θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματικούς συμβούλους για την μετουσίωση της ιδέας τους σε πράξη και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους coaches για την ανάπτυξη των προσωπικών τους δεξιοτήτων. Στο τέλος των τεσσάρων μηνών παρέχεται καθοδήγηση για την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης για την έναρξη των εκκολαπτόμενων επιχειρήσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BCC εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή και όχι μόνο στην θεωρία. Η μεθοδολογία του ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις των επιχειρηματικών μοντέλων με την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς.
• Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρει ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων μέσα από το coaching, σε συνδυασμό με ομαδικές εκπαιδεύσεις και την επιχειρηματική συμβουλευτική εξειδικευμένη στις εκκολαπτόμενες εταιρίες (start‐ups). Ενισχύει τα θετικά στοιχεία του συμμετέχοντα και διαχειρίζεται τις όποιες αδυναμίες μπορεί να στέκονται εμπόδιο στο να επιχειρήσει.
• Οι σύμβουλοι μας διαθέτουν πάνω από 20 χρόνια επιχειρηματικής εμπειρίας, ο καθένας, τόσο στην εγχώρια όσο και σε διεθνείς αγορές.
• Μετά το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξασφαλίσουν το αρχικό κεφάλαιο για την έναρξη της επιχείρησης τους .
• Στο πρόγραμμα μας γίνονται δεκτές όλων των ειδών οι εκκολαπτόμενες επιχειρήσεις, όχι μόνο όσες αφορούν στον τεχνολογικό τομέα.

Στο BCC πιστεύουμε ότι τα οφέλη από τη δημιουργία μικρών υγειών επιχειρήσεων εκτείνονται πέρα από τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια του, αφού βοηθούν στην ανάπτυξη της γειτονιάς και τονώνουν την τοπική οικονομία.

Επιπλέον, το Δεκέμβριο του 2014 η Αμερικάνικη Πρεσβεία πραγματοποίησε μια δωρεά για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής Ευάλωτων Πληθυσμών και Ασυνόδευτων Ανηλίκων που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΕΓΗ (+)» προσφέροντας 50 παιδικά βιβλία, 18 ταινίες DVD, ένα DVD player, μία τηλεόραση 46”, έναν εκτυπωτή – πολυμηχάνημα, δύο Amazon Kindles, μία ψηφιακή μηχανή καθώς και δύο stand για αφίσες. Επιπλέον, δώρισε ένα φορητό υπολογιστή (laptop) για την κάλυψη των αναγκών της οργάνωσης. Tον Ιούνιο 2016, η Αμερικάνικη Πρεσβεία, υποστήριξε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, προσφέροντας 20 κούτες με είδη ρουχισμού και υπόδησης για τους ωφελούμενους του Κέντρου.

http://athens.usembassy.gov/el/
Scroll to Top