ΔΕΣΜΟΣ

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων και τους οποίους συνδέει το ειλικρινές όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού. Απώτερος κοινός στόχος είναι ο Δεσμός να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.
Η στενή συνεργασία με τον ΔΕΣΜΟΣ έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχή ροή δωρεών από ιδιώτες, εταιρείες και διάφορους οργανισμούς. Έτσι, πολλά αγαθά έχουν συγκεντρωθεί, από έπιπλα, ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, καθαριστικά, συσκευές, είδη προσωπικής υγιεινής, παπούτσια, παιχνίδια, μέχρι και ένα αρμόνιο. Ο ΔΕΣΜΟΣ συνέβαλε στη δικτύωση με ιδιώτες οδοντιάτρους και κλινικές για να καλύψει τις σοβαρές ορθοδοντικές περιπτώσεις και θεραπείες για ένα αριθμό των παιδιών του προγράμματος ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ ενώ συνέστησε ομάδες εθελοντών για την στήριξη του προγράμματος ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ, πράξη που αποτελεί πολύτιμη συμβολή στις δράσεις μας.
Τα Χριστούγεννα είναι πάντα η πιο σκληρή περίοδος για τους άστεγους, η μοναξιά είναι πιο έντονη. Τον Σεπτέμβριο του 2012 μεσολάβησε έτσι ώστε η BENETTON να προσφέρει μια σημαντική ποσότητα ολοκαίνουργιων ρούχων σε συσκευασίες δώρου για να μοιραστούν στους επισκέπτες του Κέντρου Ημέρας σαν μια μικρή υπενθύμιση πως κάποιος νοιάζεται για εκείνους. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους διαμεσολάβησε προκειμένου οι οργανώσεις ECHO 100 PLUS και PROTEUS NYC να συγκεντρώσουν φάρμακα για τα Κέντρα Ημέρας ενώ μέσω του οργανισμού, η εταιρία MELISSA προσέφερε 960 πακέτα μακαρόνια. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς συγκέντρωσε 1.850 μπουκάλια των 50ml απολυμαντικών καθώς και σημαντική ποσότητα σε γάλατα, μπισκότα και αντρικά παπούτσια, τα οποία προμήθευσε στο Κέντρο Ημέρας του Μεταξουργείου, ενώ τον Νοέμβριο συγκέντρωσε μέσω της εταιρίας HIPP, παιδικές τροφές για το πρόγραμμα της κοινωνικής κατοικίας.
Τον Ιανουάριο του 2013, 12 εθελοντές του οργανισμού σχεδίασαν και ζωγράφισαν τον τοίχο της παιδικής γωνιάς του Κέντρου Ημέρας, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, προσέφερε πέντε τηλεοράσεις, ένα πλυντήριο, μία ηλεκτρική σκούπα, ένα διπλό στρώμα, φάρμακα, ρούχα και παιχνίδια. Τον ίδιο μήνα, μεσολάβησε για την κάλυψη των οδοντιατρικών αναγκών (θεραπεία και υλικά) ενός παιδιού για δύο χρόνια, από την ορθοδοντικό κ. Τζίνα θεοδωρίδη και ενός παιδιού για τρία χρόνια από το ίδρυμα KATHARINA TURNAUER. Το Νοέμβριο 2013, μεσολάβησε με την εταιρεία ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία προσέφερε 720 σακούλες KRISPIES ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για τα Κέντρα Ημέρας.
O ΔΕΣΜΟΣ έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα να καταγραφούν οι βασικές ανάγκες και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει η οργάνωση την κάθε στιγμή. Τον Ιανουάριο 2014, ο ΜΚΟ Δεσμός προσέφερε για τους ωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας και για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Κέντρου, 6 κούτες με παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, πετσέτες, Play Stations, CDs, DVDs και είδη κουζίνας. Τον Μάιο του ίδιου έτους, προσέφερε 444 τεμάχια σε είδη ρουχισμού για τους ωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας, ενώ τον Οκτώβριο 2014 προσέφερε 160 τεμάχια σε είδη χειμωνιάτικου ανδρικού ρουχισμού. Επίσης, τον Νοέμβριο 2014 στήριξε τη λειτουργία και τις υ&pi
ηρεσίες των Κέντρων Ημέρας της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προσφέροντας πετρέλαιο θέρμανσης. Τον Ιανουάριο 2015, ο ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ υποστήριξε ξανά το πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ, προσφέροντας για τους ωφελούμενους του Κέντρων Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων προϊόντα προσωπικής υγιεινής, είδη ρουχισμού και υπόδησης, βιβλία, καθώς και πετρέλαιο θέρμανσης για τις δομές της οργάνωσης στην Πάτρα.
Το Φεβρουάριο του 2015, μέσω του Δεσμού η εταιρεία We Create Harmony προσέφερε σε 3 συμμετέχοντες του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center μία μηχανή κλαδέματος, ένα πολυμηχάνημα ξυλογλυπτικής και μία επαγγελματική μηχανή ραψίματος ενισχύοντας την προσπάθειά τους για υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.
Τον Ιανουάριο 2016, ο οργανισμός προσέφερε εκ νέου πετρέλαιο θέρμανσης, καλύπτοντας τις ανάγκες θέρμανσης των δομών της PRAKSIS. Τον Απρίλιο 2016 ο ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ στήριξε το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων προσφέροντας 2 ψυγεία για την ενίσχυση της δομής και των υπηρεσιών του Κέντρου.
Επίσης τον Ιούλιο 2016, μέσω του Δεσμού στο πλαίσιο της εκστρατείας “Enjoy the Ride” της εταιρείας Inglesina η εταιρεία μαζί με τις κυρίες Β. Καγιά, Στ. Τσιμτσιλή και Ρ. Ρέβη προσέφεραν 4 παιδικά καρότσια, τα οποία ήταν πολύ αναγκαία και έδωσαν μεγάλη χαρά στους ωφελούμενους της PRAKSIS.

http://desmos.org/
Scroll to Top