ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ

Αντιμέτωποι με ένα δύσκολο χειρουργικό περιστατικό που για έξι συναπτά έτη ταλαιπωρούσε έναν ωφελούμενο της οργάνωσης μας, πρώην θύμα βασανιστηρίων, απευθυνθήκαμε στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ για το εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο του αλλά και την νοσηλεία του. Τόσο ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ αλλά και το προσωπικό του, διοικητικό προσωπικό, χειρουργοί, ιατροί, νοσηλευτές, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την άμεση αποκατάσταση του συνανθρώπου μας. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στάθηκε με ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη στο πρόβλημα αυτό, προσφέροντας την επαγγελματική αποκατάσταση αυτού του ανθρώπου εντάσσοντας τον στο ανθρώπινο του δυναμικό.
O Όμιλος ΥΓΕΙΑ υποστηρίζει ενεργά τις δομές και τα προγράμματα της PRAKSIS προσφέροντας ουσιαστική ανακούφιση αλλά και χαμόγελα στα παιδιά και τους ωφελούμενους των δομών μας.
Εστιάζοντας στα παιδιά που ωφελούνται από τα προγράμματα της PRAKSIS, οι δωρεές του Ομίλου καλύπτουν καθημερινές ανάγκες όπως αυτές της ένδυσης, της διατροφής καθώς επίσης της διασκέδασης και της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ τον Σεπτέμβριο 2014 προσέφερε
εισιτήρια για την παράσταση Circe Du Soleil, αλλά και μια μοναδική εμπειρία περιπέτειας στο Adventure Park (Μαλακάσα). Επιπλέον, προσφέρθηκαν είδη ένδυσης/ υπόδησης και σχολικά είδη στα παιδιά του Ξενώνα της PRAKSIS, ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο, καταψύκτης γεμάτος παγωτά, είδη οικιακού εξοπλισμού, τηλεόραση, dvd-player και ένας διαδραστικός πίνακας που θα βοηθήσει στην ενισχυτική διδασκαλία που κάνουν οι εθελοντές στα παιδιά που φιλοξενούνται και πηγαίνουν σχολείο. Το δωμάτιο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων γέμισε χρώματα και ζωγραφιές.
Οργανώθηκαν «βραδιές γευμάτων» και προσφέρθηκαν τρόφιμα και είδη καθημερινής ανάγκης. Ταυτόχρονα ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, προσέφερε στον Ξενώνα Αθήνας και Πάτρας υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, επιτραπέζια παιχνίδια, τραπέζι πινγκ πονγκ, αλλά και έναν παγκόσμιο χάρτη, όπου το κάθε παιδί καρφίτσωσε τη χώρα του. Παράλληλα οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, προχώρησαν σε συλλογή τροφίμων τον Οκτώβριο, τα οποία εστάλησαν στην Praksis και διανεμήθηκαν στις 250 οικογένειες που στηρίζει η οργάνωση. Σημαντική ήταν η ενημέρωση που έγινε στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Πολυϊατρείου της Αθήνας από τη Διευθύντρια της ΣΤ’ Παθολογικής Κλινικής, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο Καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και τους τρόπους μετάδοσης του ιού Έμπολα. Οι συνεργάτες της PRAKSIS ανέλαβαν την ενημέρωση αυτή να τη μεταφέρουν και στους υπόλοιπους συνεργάτες, σε όλες τις δομές και τις κινητές μονάδες του οργανισμού, μέσω του peer to peer education, ενώ ταυτόχρονα, τους προσφέρθηκε από τον Όμιλο υγειονομικό υλικό και εξειδικευμένα υλικά προστασίας από τον Ebola. Επίσης, τον Σεπτέμβριο 2014 ο όμιλος Υγεία στήριξε τα πολυϊατρεία της PRAKSIS, προσφέροντας 150 τεστ HIV, και 150 τεστ HEP C.
Τον Οκτώβριο 2014, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στήριξε ενεργά το πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας, προσφέροντας ακουστικά βαρηκοΐας για τις ανάγκες ενός παιδιού μέλος οικογένειας ενταγμένης στο πρόγραμμα. Επίσης, τον ίδιο μήνα στήριξε άλλο ένα παιδί ωφελούμενης οικογένειας προσφέροντάς του δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση και επέμβαση. Ακόμα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζοντας τη στήριξή του στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας προσέφερε σε παιδί ωφελούμενης οικογένειας δωρεάν οδοντιατρική επέμβαση, καθώς και δωρεάν γυαλιά μυωπίας για 4 παιδιά και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για 8 παιδιά ενταγμένων οικογενειών στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας. Από τον Οκτώβριο 2014 έως και τον Δεκέμβριο 2014, σε τακτά χρονικά διαστήματα ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στήριξε το πρόγραμμα της Στέγης προσφέροντας 61 κούτες με τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια και σχολικά είδη. Τον Μάρτιο 2016, ο Όμιλος Υγεία προσέφερε 14 ΠΑΠ ΤΕΣΤ, 8 μαστογραφίες, 40 εξετάσεις αίματος καθώς και 2 τοκετούς στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες υγείας των Πολυϊατρείων.

Τον Μάιο 2017, ο Όμιλος Υγεία στήριξε τα προγράμματα της PRAKSIS για τον προσφυγικό πληθυσμό και συγκεκριμένα τους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, δίνοντας τη δυνατότητα σε 1 παιδί που διαμένει σε Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της οργάνωσης να πραγματοποιήσει DNA εξέταση.
Τον Σεπτέμβριο 2017, ο Όμιλος Υγεία στήριξε τα προγράμματα της PRAKSIS, προσφέροντας 24 κούτες με είδη σπιτιού παιχνίδια, ανδρικά και γυναικεία ρούχα, τα οποία διατέθηκαν για τη στήριξη των εξυπηρετούμενων των προγραμμάτων.

http://www.hygeia.gr
Scroll to Top