ΙΔΡΥΜΑ Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών

ΑΡΧΙΚΗ Υποστηρικτές Διεθνείς Οργανώσεις – Κοινωφελή Ιδρύματα ΙΔΡΥΜΑ Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών

Με έναρξη τον Μάιο του 2016 το LDS (the Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints/ Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών) ξεκινάει μια συνεργασία με την PRAKSIS υποστηρίζοντας δύο υπάρχοντα προγράμματα της οργάνωσης, τα Κέντρα Ημερησίας Υποδοχής Αστέγων και Προσφύγων, σε Αθήνα και Πειραιά, και το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Πετράλωνα.
Τα Κέντρα Ημέρας για τον άστεγο πληθυσμό σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη (με περισσότερες από 170.000 επισκέψεις συνολικά από την έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος τον Μάιο του 2012) αποσκοπούν στην άμεση ανακούφιση όσων ανθρώπων ζουν είτε στο δρόμο είτε σε επισφαλείς συνθήκες (χωρίς ρεύμα ή νερό), καθώς και των προσφύγων. Στα Κέντρα Ημέρας παρέχονται βασικές υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (λουτρό, πλυντήριο), ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι ωφελούμενοι μπορούν επίσης να προμηθευτούν ρούχα από δωρεές και να κάνουν χρήση της βιβλιοθήκης ή να δουν ταινίες. Το LDS υποστήριξε ήδη στο παρελθόν τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας της Αθήνας δωρίζοντας δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια. Το LDS θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα των Κέντρων Ημέρας της Αθήνας και του Πειραιά για μια περίοδο τεσσάρων μηνών.
Τα Κέντρα Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων (δύο στην Αθήνα και ένα στην Πάτρα) παρέχουν προσωρινή στέγαση και άλλες υπηρεσίες σε ασυνόδευτα παιδιά. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη των ωφελούμενων (8-18 χρονών) στην κοινωνία και για αυτόν τον λόγο δόθηκε έμφαση στις εξής δραστηριότητες: ψυχοκοινωνική στήριξη, υπηρεσίες διερμηνείας και διαμεσολάβησης, νομική συμβουλευτική και διευθέτηση των διαδικασιών αίτησης ασύλου, εκμάθηση ελληνικών ή άλλης γλώσσας που θα χρειαστούν τα παιδιά, οργάνωση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων, δημιουργική απασχόληση και κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης όπως σίτιση, ασφάλεια, εκπαίδευση κτλ. Το LDS θα καλύψει όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Υποδοχής των Πετραλώνων (συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης) για μια περίοδο τεσσάρων μηνών.
Επιπλέον, το LDS και η PRAKSIS θα συνεργαστούν για μια νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος «Επείγουσες Παρεμβάσεις για το Προσφυγικό» που αφορά σε υπηρεσίες συνοδείας για τους ασυνόδευτους ανήλικες από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα για μία περίοδο τεσσάρων μηνών. Το κόστος των υπηρεσιών των κοινωνικών λειτουργών και των πολιτισμικών διαμεσολαβητών θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Το LDS θα καλύψει επίσης όλα τα μεταφορικά έξοδα των παιδιών και των συνοδών τους.
Επιπροσθέτως, το LDS παρείχε και συνεχίζει να παρέχει εθελοντική βοήθεια στην PRAKSIS μέσω των μελών του και να υποστηρίζει την οργάνωση μέσω δωρεών ιδιωτών.
Τον Φεβρουάριο 2016, το LDS στήριξε το πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ, προσφέροντας 400 σετ με προϊόντα προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες σαμπουάν), 200 συσκευασίες μωρομάντηλα, 400 κουβέρτες, 540 καπέλα, 139 συσκευασίες γυναικείας προσωπικής υγιεινής, καθώς και 168 συσκευασίες πάνες.
Τον Ιούνιο του 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημερησίας Υποδοχής Αστέγων αποχαιρετιστήρια γιορτή-βράβευση των εθελοντών του LDS Charities (the Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints). Τους ευχαριστούμε θερμά για την αφοσίωση και την πολύτιμη υποστήριξή τους. Τον Σεπτέμβριο 2016, το LDS Charities στήριξε τους ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, προσφέροντας 180 σχολικές τσάντες για τις σχολικές ανάγκες των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Επίσης, τον Νοέμβριο 2016, το LDS Charities στήριξε τα προγράμματα της PRAKSIS, πιο συγκεκριμένα τα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Τον Ιανουάριο 2017 το LDS Charities στήριξε τις έργο της PRAKSIS, προσφέροντας 9 βιβλιοθήκες, 8 ντουλάπες,1 στρογγυλό τραπέζι, 2 συρταριέρες, 2 τραπέζια ping pong, 1 μπιλιάρδο, και ποδοσφαιράκι. Τα είδη διατέθηκαν για την ενδυνάμωση των δομών της οργάνωσης.

Τον Μάιο 2017, η KIRCHE JESU CHRISTI DER HEILIGEN DER LETZEN TAGE (KORPERSCHAFT HESSEN) (GREECE) προσέφερε οικονομική δωρεά, με σκοπό τη στήριξη της λειτουργίας ενός από τους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της PRAKSIS στην Αθήνα, καθώς και τη στήριξη της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, για τη χρονική περίοδο Μάιος 2017-Δεκέμβριος 2017.

Επιπλέον, τον Μάιο 2017 η KIRCHE JESU CHRISTI DER HEILIGEN DER LETZEN TAGE (KORPERSCHAFT HESSEN) (GREECE) προσέφερε οικονομική δωρεά, με σκοπό τη στήριξη Ευάλωτων Γυναικών προσφύγων/μεταναστριών και των παιδιών τους, εξυπηρετούμενων του Κέντρου Ημερησίας Υποδοχής Αστέγων και την παροχή στέγασης σε 6 διαμερίσματα. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας για τις πιο ευάλωτες περιπτώσεις γυναικών, μέσω της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, νομικής συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, παροχής στέγασης και κάλυψης βασικών αναγκών, όπως σίτιση, ένδυση κτλ.
Επίσης, τον Μάιο 2017, εθελοντές του LDS Charities επισκέφτηκαν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της PRAKSIS στα Πετράλωνα και χάρισαν στα παιδιά αυτοκόλλητες ζωγραφιές για τα παράθυρα που έκαναν μαθητές από την Ελβετία και την Γερμανία.
Τον Ιούνιο 2017, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στην Ελλάδα (THE CHURCH OF JESUS CHRIST OF LATTER-DAY SAINTS IN GREECE) στήριξε τα προγράμματα της PRAKSIS, προσφέροντας χρηματική δωρεά για την αγορά 1 ζευγαριού παπούτσια για 60 αγόρια που διαμένουν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της PRAKSIS.
Τον Ιούλιο 2017, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στην Ελλάδα (THE CHURCH OF JESUS CHRIST OF LATTER-DAY SAINTS IN GREECE) προσέφερε χρηματική δωρεά, με σκοπό τη στήριξη της λειτουργίας ενός ακόμα ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων κοριτσιών της PRAKSIS στην Αθήνα.

https://www.ldscharities.org/
Scroll to Top