ΑΡΧΙΚΗ Εκδηλώσεις Εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου “Θεμέλιο Συμμετοχής για την Αστεγία”

Εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου “Θεμέλιο Συμμετοχής για την Αστεγία”

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος Θεμέλιο Συμμετοχής για την Αστεγια μετά από 17 μήνες.

Το έργο υλοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχικότητας στο ζήτημα έλλειψης στέγης, στο πλαίσιο του προγράμματος ACTIVE CITIZENS FUND, με το PRAKSIS ως φορέα υλοποίησης και τους εταίρους ITHACA και Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου.
Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους 15 εκ. € χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λινχτενσταιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 -2021, γνωστού ως EEA GRANTS. Τη διαχείριση του προγράμματος για την Ελλάδα, έχουν αναλάβει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.


Στην τελετή παρουσιάστηκαν οι κύριες δράσεις του προγράμματος και ο Οδηγός Εκπαίδευσης για τον εθελοντισμό στην Αστεγια, ενώ ευχαριστούμε τους 168 εθελοντές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση των δράσεων του έργου.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, αναφερθήκαμε στον άξονα των διεκδικήσεων δικαιωμάτων και στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για αυτό. Επίσης, προβλήθηκε το βίντεο μικρού μήκους για την αστεγία, δημιουργία της ομάδας εργασίας, προσβάσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο

Δείτε το βίντεο εδώ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη θετική ανταπόκρισή τους την κα Μαρία Τσενε, βοηθό διεύθυνσης προγραμμάτων ACF, εκπρόσωπο από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, και την κα Βασιλική Μπάρκα, εντεταλμένη Σύμβουλο της Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων καθώς και τους εταίρους μας στο έργο ITHACA και ΕΜΕΑ!

Scroll to Top