ΑΡΧΙΚΗ Νέα Τζανέτος.. Τζανέτος Αντύπας.

Τζανέτος.. Τζανέτος Αντύπας.

Ένας χαρισματικός άνθρωπος, μοναδικός, ιδιαίτερα σημαντικός, με όραμα για δράση και κοινωνική προσφορά. Ένας άνθρωπος με αγάπη.

Σήμερα είναι 4 χρόνια που έφυγε από τη ζωή. Ο Τζανέτος είναι αυτός που νοιάστηκε, χαμογέλασε, βοήθησε και χάραξε το δρόμο για πολλές ενέργειες και δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Η ανθρωπιστική του δράση στην Ελλάδα και όχι μόνο, έδωσε εκείνες τις βάσεις για να δημιουργηθούν νέα καινοτόμα έργα και ιδέες.

Ο Τζανέτος Αντύπας είχε σπουδές που πάντα εξελίσσονταν, πορεία επαγγελματική που πάντα ξεχώριζε, ακτιβιστική διάθεση και δράση, με εκπαιδευτική δύναμη, πολιτική θεώρηση και αντίληψη της ίδιας της ζωής!

Μεγάλωσε στον Πειραιά και τέλειωσε το 3o Γενικό Λύκειο Πειραιά. Το 1987 ξεκίνησε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αθήνας στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης. Το 1991 εισήλθε πρώτος σε σειρά κατάταξης στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Οικονομικό Τμήμα με αντικείμενο «Διοίκηση και Οικονομικά της Υγείας». Υπήρξε υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο διδακτορικής έρευνας «Total Quality Management στις Μ.Κ.Ο.». Ήταν πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών στελεχών συνοδευτικών υπηρεσιών και πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ο Τζανέτος ήταν μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ο δημιουργός της PRAKSIS, αλλά έκανε και ΤΟΣΑ άλλα μαζί, είναι αυτός που έδωσε δύναμη σε λέξεις και φως σε ανθρώπους…
Ξεκίνησε ως Διευθυντής Αποστολών των Γιατρών χωρίς Σύνορα Ελλάδος, το 2000. Υλοποίησε πάρα πολλά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δημιούργησε την PRAKSIS. Ήταν δικό του μεράκι, διάθεση και φιλοσοφία, για να φροντίζει τόσους ανθρώπους. Υπήρξε Πρόεδρος του Σωματείου PRAKSIS από το 2004 έως το 2017.
Έλαβε πολλές διακρίσεις.
Διατέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης Φτώχειας, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, Μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και άλλες αναπτυξιακές συμπράξεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας.

Η αγάπη του για την εκπαίδευση

Δίδασκε παράλληλα και είχε συνεργασία με το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο, το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Τζανέτος είχε χόμπι και διάθεση..

Για χορό, θέατρο, cinema, τραγούδι, διάβασμα, γυμναστική…

Ο Τζανέτος υπήρξε ο άνθρωπος, εκείνος ο πρωτοπόρος που δε φοβόταν να ρισκάρει, να ψάξει, να δημιουργήσει, να διεκδικήσει για αυτόν που δεν μπορεί να το κάνει..

Ασχολήθηκε με τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Άγγιξε τον άνθρωπο βάσει πάντα του «όλου» και όχι μόνο ενός πεδίου, μίλησε και δημιούργησε ολιστικά μοντέλα υποστήριξης, πίεζε και διεκδικούσε συστήματα φροντίδας που να μην αποκλείουν κανέναν, κανέναν από τα αγαθά που δικαιούται.. Αξιοπρέπεια η λέξη κλειδί. Ο Τζανέτος έδωσε το προσωπικό του στίγμα δίνοντας μία πνοή ισορροπίας σε ένα σύστημα που αποκλείει τον αδύναμο και μπλοκάρει στα δύσκολα.. Ο ρόλος του πάντα να το αλλάζει αυτό!

Δύναμη ψυχής και χάρισμα είναι αυτά που όλοι πάντα θυμόμαστε δίπλα μας.. κάποιες στιγμές από αυτόν τον τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ θέλουμε σήμερα να μοιραστούμε, ενός ανθρώπου με ένα ΧΑΡΙΣΜΑ στη μετάδοση γνώσης, ενός ανθρώπου οδηγού στην προστασία δικαιωμάτων, ενός ανθρώπου με πίστη στη δύναμη της φροντίδας.

Ενός ανθρώπου με ένα ειλικρινά δυνατό γέλιο γεμάτο αγάπη..

Scroll to Top