ΑΡΧΙΚΗ Νέα Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Στέλνουμε μήνυμα κατά των διακρίσεων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Στέλνουμε μήνυμα κατά των διακρίσεων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020
Στέλνουμε μήνυμα κατά των διακρίσεων
Φέτος, δεν βαδίζουμε μαζί στον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”
ΝΑΙ στο σπίτι, ΟΧΙ στο ρατσισμό!

Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων), στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 6η συνεχή χρονιά, καλεί όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ενώνουμε τις φωνές μας, πάνω από 60 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπρόσωποι από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην χώρα μας ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Οροθετικοί, Ηλικιωμένοι, Χρήστες Ψυχοδραστικών Ουσιών, Ψυχικά ασθενείς, Θρησκευτικές ομάδες, κ.ά., ενωμένοι, θα στείλουμε ο καθένας το δικό του μήνυμα στην διαδικτυακή εκδήλωση στο Facebook του Περιπάτου κατά των Διακρίσεων #WAD2020, όλοι μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθε μέρα έως και τις 21 Μαρτίου, αφήνουμε ο κάθε άνθρωπος, καθώς και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που στηρίζουν την πρωτοβουλία, το δικό του μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Κάθε χρόνο, η λήξη της δράσης, σηματοδοτείται με την απονομή του επάθλου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας 2020 σε μία οργάνωση/φορέα ή άνθρωπο για την προσφορά του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φέτος, η οργανωτική επιτροπή του Περιπάτου αποφάσισε να παραδοθεί η σκυτάλη – έπαθλο, από το Golden Dawn Watch στην Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας – ΕΦΕ, για την προσφορά και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθημερινά με το έργο τους, συμβάλλοντας ενάντια στην ρατσιστική βία, στις διακρίσεις προς υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους. Η εκδήλωση απονομής αναβάλλεται προσωρινά.

Η απονομή του επάθλου – σκυτάλης, καθιερώθηκε από το 2017 στη μνήμη του ακτιβιστή και ιδρυτή της οργάνωσης PRAKSIS, Τζανέτου Αντύπα. Κάθε χρόνο, παραλαμβάνει την σκυτάλη μία οργάνωση/φορέας για την προσφορά του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δείτε το FB event εδώ, και άφησε και εσύ το δικό σου μήνυμα:
H Οργανωτική Επιτροπή “Περίπατος κατά των Διακρίσεων”

Scroll to Top