ΑΡΧΙΚΗ Νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

                kzlogo el              PRAKSIS 300X250

Οι υπογράφουσες ΜΚΟ, Κέντρο Ζωής και PRAKSIS, ενημερώνουμε ότι κατόπιν επαφών μας με τα νοσοκομεία που έχουν Μονάδες Λοίμωξης, στα περισσότερα έχουν ξεκινήσει οι εσωτερικές διαδικασίες εξασφάλισης της ροής των αντιρετροϊκών φαρμάκων και εκτιμάται ότι αν όχι από αύριο, από τη Δευτέρα η ροή θα γίνεται απρόσκοπτα.

Παρόλα αυτά, δεδομένης της ανελαστικής δαπάνης προμήθειας των αντιρετροϊκών και παρά τη μικρή οικονομική ένεση που έκανε το Υπουργείο Υγείας, απελευθερώνοντας κονδύλι για τα φαρμακεία των νοσοκομείων, το πρόβλημα συνεχίζει και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε ελλείψεις στο άμεσο μέλλον ξανά. Επομένως θεωρούμε ότι κάθε άλλο παρά λυμένο είναι το ζήτημα.

Καλούμε για την πραγματοποίηση των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας όπως ανακοινώθηκαν κατά τη σύσκεψη της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή:

Α) άμεση δημιουργία παρατηρητηρίου ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στο Υπουργείο Υγείας
Β) άμεση σύσταση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

Όσο μέλη μας και ωφελούμενοι κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση στην αγωγή τους, παραμένουμε σε εγρήγορση. Υπάρχουν λύσεις προς τις οποίες όλοι οι παράγοντες (Υπουργείο Υγείας, Φαρμακοβιομηχανία, Νοσοκομεία) οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα.

Scroll to Top