ΑΡΧΙΚΗ Δελτία τύπου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COME FORWARD

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COME FORWARD

header come forward

ΕΚ H

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COME FORWARD

H PRAKSIS διοργάνωσε το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο “Εγκλήματα μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων: αναγνώριση, αναφορά, υποστήριξη”, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «ComeForward: Empowering and Supporting Victims of Anti-LGBT HateCrimes» (Rights, Equality and Citizenship Programme 2014-2020).Tο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στις 17.09.2018 και στις 18.09.2018, στο Σεράφειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και απευθύνθηκε σε στελέχη φορέων που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε θύματα εγκλημάτων μίσους και σε στελέχη φορέων και Υπηρεσιών καταγραφής και αναφοράς εγκλημάτων μίσους.

COME FORWARD small 1

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους εκπαιδευτές/ ομιλητές από: το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, το Συνήγορο του Πολίτη, το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής,το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το Πολύχρωμο Σχολείο και την PRAKSIS, καθώς επίσης και όλους τους συμμετέχοντες εκπροσώπους Φορέων και Υπηρεσιών.

Γενικές πληροφορίες για το Έργο:
Συντονιστής του Έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Μπρέσια στην Ιταλία, ενώ υπεύθυνος για την παροχή κατάρτισης είναι ο φορέας LambdaWarsaw (Πολωνία).

Συνεργάτες στο Έργο:
Università degliStudidiBrescia (Ιταλία), AvvocaturaperiDirittiLGBTI (Ιταλία), Cavaria (Βέλγιο), InterfederalCentreforEqualOpportunities (Βέλγιο), InstitutefortheEqualofWomenandMen (Βέλγιο), BilitisResourceCentre (Βουλγαρία), GLAS (Βουλγαρία), BulgarianLawyersforHumanRightsFoundation (Βουλγαρία), ZagrebPride (Κροατία), HumanRightsHouseZagreb (Κροατία), PRAKSIS (Ελλάδα), ColourYouth (Ελλάδα), Συνήγορος του Πολίτη (Ελλάδα), HáttérTársaságaMelegekért (Ουγγαρία), LithuanianGayLeague (Λιθουανία), HumanRightsMonitoringInstitute (Λιθουανία), LambdaWarszawa (Πολωνία), CommissionerforHumanRights (Πολωνία), Gabinetd’estudisSocialsSCCL (Ισπανία), UniversitatdeGirona (Ισπανία), Galop (Ηνωμένο Βασίλειο), ILGA-Europe (Διεθνής οργάνωση), TransgenderEurope (Διεθνής οργάνωση).

Βασικός σκοπός του Έργου είναι η καταπολέμηση των ομοφοβικών και τρανσφοβικών εγκλημάτων μίσους, μέσω της ενδυνάμωσης και της υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καθώς και της ενδυνάμωσης των δομών των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

COME FORWARD small 2

COME FORWARD 2

Στόχοι του Έργου είναι:
– Η ευαισθητοποίηση σχετικά με το νομικό και πολιτικό πλαίσιο για την καταπολέμηση εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, καθώς και για τα δικαιώματα των θυμάτων που στοχοποιούνται από αυτού του είδους των εγκλημάτων
– Η ενθάρρυνση της καταγγελίας εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων
– Η ενίσχυση της ικανότητας των τοπικών και των επιπέδου βάσης ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων στην αναγνώριση, την καταγραφή και την καταγγελία περιπτώσεων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
– Η ενίσχυση της ικανότητας των φορέων παροχής υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων να ανταποκριθούν στις ατομικές ανάγκες των θυμάτων των εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
– Η βελτίωση της πρόσβασης των θυμάτων των εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων.
– Η ενίσχυση της δι – υπηρεσιακής προσέγγισης και η οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Περισσότερες πληροφορίες για το Έργο μπορείτε να βρείτε www.lgbthatecrime.eu

footer come forward

Scroll to Top