REACH OUT- ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΑΡΧΙΚΗ REACH OUT- ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Το έργο «REACH OUT» στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών υγείας των μειονεκτούντων πληθυσμιακών ομάδων και των μεταναστών μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόσβασης στη θεραπεία για τη φυματίωση, τον HIV, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ηπατίτιδα Β και C στην Ιταλία, τη Μάλτα και την Ελλάδα.

Μέσω αυτών των δράσεων και εργαλείων, το έργο σκοπεύει να συμβάλει συγκεκριμένα στη διασφάλιση ολοκληρωμένης υγειονομικής περίθαλψης για τα αποκλεισμένα άτομα (μειονεκτούντες ομάδες, υπήκοοι τρίτων χωρών, τρανς και εργαζόμενοι του σεξ). Ταυτόχρονα, το έργο διασφαλίζει την καταπολέμηση του HIV/AIDS, της φυματίωσης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νόσων μέσω άμεσων υπηρεσιών και διάδοσης προσβάσιμων πληροφοριών για την πρόληψη και τη θεραπεία. Το έργο στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης της κοινότητας και της πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ικανότητα των φορέων να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγείας των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Το έργο, υπό το συντονισμό της INTERSOS, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι σε συνεργασία με το Ministry for Health – Government of Malta, το Σωματείο PRAKSIS, την DIGIVIS, την PIN Educational and Scientific Services for the University of Florence, και την Arco (Action Research for CO-development).

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

Η Ιταλία, η Μάλτα και η Ελλάδα παρέχουν πρόσβαση στα νότια σύνορα της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια σταθερή αύξηση των μεταναστευτικών ροών: μετανάστες, αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες έχουν φτάσει στα σύνορά τους μέσω της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου και της βαλκανικής οδού. Αυτοί οι άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες καταστάσεις: έλλειψη πρόσβασης σε συστηματικές πρωτοβουλίες πρόληψης, περιορισμένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), συμπεριλαμβανομένου του HIV και της ηπατίτιδας Β και C, πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις βιοϊατρικές παρεμβάσεις για τη μετάδοση του HIV και δυσκολίες πρόσβασης σε πολιτιστικά ευαίσθητες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Scroll to Top