ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.

Toν Ιούλιο 2015, η PHILIP MORRIS INTERNATIONAL υποστήριξε το Κέντρο Ημερησίας Υποδοχής Αστέγων της Αθήνας, προσφέροντας, 6 κούτες με είδη ρουχισμού και παιχνίδια, τα οποία διατέθηκαν στους ωφελούμενούς του. Επίσης, τον Ιούλιο 2015 η εταιρεία προσέφερε χρηματική δωρεά για την υλοποίηση του προγράμματος WIN Women in Need, που αφορά στη φιλοξενία γυναικών που χρήζουν προστασίας.
Τον Οκτώβριο 2015, η εταιρεία προσέφερε στο Κέντρο Ημερησίας Φιλοξενίας Αστέγων της Αθήνας 3 πλυντήρια πιάτων, 2 τηλεοράσεις, 1συσκευή κουζίνας, 1 απορροφητήρα και 30 καρέκλες γραφείου, ενισχύοντας τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας. Επίσης, τον Οκτώβριο 2015 η εταιρεία υποστήριξε το πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας, προσφέροντας 30 καρέκλες και 2 τηλεοράσεις για τις ενταγμένες οικογένειες στο πρόγραμμα. Επίσης,
Τον Οκτώβριο 2015, η “ Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ.”, θυγατρική εταιρεία της Phillip Morris International στήριξε το έργο της PRAKSIS, προσφέροντας 1 έπιπλο τηλεόρασης για την ενίσχυση της δομής του Κέντρου Ημέρας καθώς και ηλεκτρικές συσκευές για τα διαμερίσματα του προγράμματος ΣΤΕΓΗ. Eπίσης, τον Μάρτιο 2016 η εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ προσέφερε πάνω από 14000 μπουκάλια νερό και 2 κούτες με τρόφιμα, τα οποία διατέθηκαν στους επισκέπτες του Κέντρου Ημερησίας Υποδοχής Aστέγων.
Από τον Ιούνιο 2016 η MKO PRAKSIS με την ευγενική χορηγία της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την υποστήριξη των Οργανισμών φορέων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, υλοποίει το πρόγραμμα «Φροντίδα εν κινήσει», το οποίο αφορά στη λειτουργία της 1ης στην Ευρώπη και 3ης σε παγκόσμιο επίπεδο κινητής μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους (Mobile Day Center).
Το λεωφορείο που λειτουργεί ως μονάδα ατομικής υγιεινής για αστέγους έχει σκοπό την ανακούφιση των άστεγων συνανθρώπων μας μέσα από την παροχή υπηρεσιών ατομικής υγιεινής (ντουζιέρα, χημική τουαλέτα ) και πρώτων βοηθειών με χώρο ιατρείου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και με την καταγραφή των άστεγων από κοινωνιολόγους και την ψυχολογική υποστήριξή τους.
Οι ωφελούμενοι άστεγοι έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της καινοτόμου αυτής δράσης καθημερινά, αφού το λεωφορείο διέρχεται από το κέντρο της Αθήνας σταματώντας σε προκαθορισμένα σημεία.
Τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.
Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν Κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.250 άστεγοι μηνιαίως, ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά στις 15.000 το χρόνο.

Tον Αύγουστο 2016, η Phillip Morris International στήριξε τα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, προσφέροντας 4 ανεμιστήρες δαπέδου (KEROSUN FDE 40), 1 κλιματιστικό (DAIKIN SET 18 SIESTA), 26 ανεμιστήρες οροφής (DAEWOO AC 1733), 9 ανεμιστήρες οροφής (UNITED UCF 653) και 2 κλιματιστικά (MIDEA MFGA-60 ARFNI-R).

Τον Ιανουάριο 2017, η εταιρεία Phillip Morris International στήριξε το έργο της PRAKSIS και συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας, προσφέροντας 7 παλέτες (συνολική ποσότητα 3955 τεμάχια) με είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Τον Αύγουστο 2017, η “ Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ.”, θυγατρική εταιρεία της Phillip Morris International στο πλαίσιο της ευγενικής της δωρεάς για τη δημιουργία internet corners σε Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στήριξε τα προγράμματα της PRAKSIS για τον προσφυγικό πληθυσμό, προσφέροντας 16 φορητούς υπολογιστές και 2 σταθερούς υπολογιστές, με σκοπό να μπορούν τα παιδιά να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους. Τα είδη διατέθηκαν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της οργάνωσης στην Αθήνα και την Πάτρα. Επίσης, στο πλαίσιο αυτής της δωρεάς η “Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ” σε συνεργασία με την PRAKSIS παρέδωσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptops σε Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων άλλων οργανισμών, με σκοπό να μπορούν τα παιδιά να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους. Αποδέκτες της δωρεάς ήταν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΑΡΣΙΣ, η Α.Μ.Κ.Ε ΑΠΟΣΤΟΛΗ και η ΜΕΤΑδραση. Η συνολική ποσότητα ηλεκτρονικού εξοπλισμού που διατέθηκε στους οργανισμούς αφορούσε σε 40 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 16 φορητούς.

Τον Απρίλιο 2018, η Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. στήριξε τις δράσεις της PRAKSIS, προσφέροντας 67 κούτες με είδη ανδρικού ρουχισμού, τα οποία διατέθηκαν στους εξυπηρετούμενους των προγραμμάτων της PRAKSIS.

https://el-gr.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%92%CE%95%CE%A3-137246933152916/
Scroll to Top